Головна - Новини - У Харкові відкрили простори для дітей, постраждалих від війни

У Харкові відкрили простори для дітей, постраждалих від війни

Час прочитання: 2 хв

У лютому цього року в Харкові відкрили два центри «Літокрил». У них піклуються про дітей, які постраждали від війни. Головна мета проєкту — надати дітям безпечне місце, де можна отримати психологічну підтримку, зайнятися творчістю та погратися з однолітками.

«Люк» розповідає, якими дітьми найбільше опікуються фахівці «Літокрилу» та як підтримати проєкт.

Як у «Літокрилі» організували безпечне середовище для дітей?

В обох просторах «Літокрил» є іграшки, настолки й усе необхідне для творчості, аби діти відволіклися від травми та знайшли самовираження. Працівники центру проводять щоденні зустрічі з невеликими групами дітей. Малечу заохочують ділитися своїм досвідом і емоціями, що допомагає фахівцям краще розуміти їхні потреби та надавати їм кращу підтримку.

Один із форматів зустрічей у «Літокрилі» — це майстер-класи від працівників з різних сфер. Поліціянти, художники, музиканти та інші професіонали відвідують центр, розповідають дітям про свою роботу.

Джерело: «Літокрил»

«Ми віримо, що кожна дитина заслуговує на безпечне та сприятливе середовище, де вона може зцілюватися та розвиватися. Наш “Літокрил” обладнаний всіма необхідними заходами безпеки, що своєю чергою створює безпечне та комфортне середовище для дітей», — кажуть засновники простору у пресрелізі. 

Чому цей проєкт важливий?

Завдяки центру «Літокрил» 250 дітей вже отримали та продовжують отримувати психологічну підтримку, 600 дітей отримали подарунки на новий рік, а ще 120 — новорічні подарунки від друзів-партнерів. Також у проєкті отримали роботу 15 осіб: педагоги, психологи, адміністратори.

У найближчих планах проєкту — відкриття третьої локації у Харкові, а також інших прикордонних містах: Запоріжжі, Херсоні, Сумах, Чернігові. Засновники «Літокрила» збираються і надалі піклуватися про найбільш вразливі категорії:

  • діти внутрішніх переселенців (ВПО);
  • дітей військових і лікарів;
  • діти, що не виїжджали з Харкова;
  • діти, які виїхали, але вже повернулися до міста;
  • діти, що проживають на деокупованих територіях.
Джерело: «Літокрил»

Як підтримати «Літокрил»?

Автори проєкту просять підтримати його на Patreon. Стати патронами «Літокрила» можуть усі охочі, зокрема й компанії, які прагнуть бути соціально відповідальним бізнесом. Так, українська ІТ-компанія Bini Games свого часу закрила фінансові потреби першого простору «Літокрил» у Харкові та стала повноцінним партнером цієї благодійної ініціативи.  

«Ваш внесок допоможе нам продовжувати надавати необхідні послуги та розширювати наше охоплення і вплив, — кажуть у «Літокрилі».

Разом ми можемо змінити життя дітей на краще та забезпечити їх підтримкою і турботою, необхідною для одужання та розвитку. Як донор Patreon ви матимете унікальну можливість майже безпосередньо спілкуватися з дітьми в “Літокрилі”. Також ви зможете пропонувати фільми для перегляду, голосувати за найкращі костюми на свята і надсилати дітям листи й повідомлення з підтримкою»

Крім того, всі підписники на Patreon також отримають доступ до ексклюзивних оновлень і контенту з-за лаштунків проєкту. Це дозволить патронам на власні очі бачити, як їхня підтримка допомагає дітям долати стрес.

Антон Алохінссон, фотографії — «Літокрил», обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк