Головна » Новини » Фільм «Рік тигра» про життя на Салтівці під час війни вийшов на Takflix

Фільм «Рік тигра» про життя на Салтівці під час війни вийшов на Takflix

Час прочитання: < 1 хв

Сьогодні, 12 вересня, документальний фільм команди hromadske «Рік тигра» вийшов на Takflix. Він розповідає про воєнне життя на Північній Салтівці.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за фільм?

Стрічка «Рік тигра» показує життя Олександра, що під час війни залишився жити на Північній Салтівці, в рідному для себе районі Харкова.

Раніше в його будинку мешкали 700 людей, тепер його найближче оточення — шість сусідів та домашні улюбленці. Під час обстрілів ворожі снаряди двічі влучають у квартиру героя, і все, що залишається в Олександра, — його камера, через об’єктив якої він розповідає особисту історію та показує життя на Північній Салтівці на відстані пострілу.

«Чоловік знімає воєнні будні: ось Михайлівна варить кашу, а в підвалі знайшли драцену! В тому будинку приліт: “це, мабуть, штаб Зеленського, бо стіни зелені”, — жартує Олександр у телефонній розмові з другом-росіянином. У москві чомусь все подорожчало, іноземних продуктів мало. Після дзвінка Олександр обіцяє надіслати фото, як виглядає “мир”, принесений рф. Та попри всі руйнування, рідний район під наглядом та опікою Олександра», — пишуть у Takflix.


Читайте також:


Де подивитись фільм?

Подивитись стрічку в усьому світі з українськими та англійськими субтитрами можна за посиланням на сервісі Takflix.

10% з кожного квитка на фільм передадуть фонду «Повернись живим», ще 50% — творцям кіно.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк