Головна » Через російський обстріл готелю в Миколаївці загинули зооволонтери з Харківщини та Дніпропетровщини

Через російський обстріл готелю в Миколаївці загинули зооволонтери з Харківщини та Дніпропетровщини

Час прочитання: < 1 хв

Ввечері 7 вересня росіяни вдарили по готелю у місті Миколаївка на Донеччині. Внаслідок обстрілу загинули харківський зооволонтер Олександр Красюк та його колега з Дніпропетровщини Руслан Рубан.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

7 вересня близько 22:00 російські військові вдарили по готелю в Миколаївці. Частина будівлі обвалилася, під завалами опинились люди.

Пошукові роботи тривали до півдня наступного дня — рятувальники дістали з-під завалів два тіла: чоловіків 33 та 42 років.

В Донецькій обласній прокуратурі зазначили, що правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Також там додали, що росіяни використали для удару бомбу ФАБ-250.

загинули

Читайте також:


Що відомо про загиблих?

Загиблі — Олександр Красюк та Руслан Рубан — працювали у ГО «ЗооКонтроль» ловцями тварин та доставляли їх на стерилізацію.

«Хлопці були ловцями. Працювали в екіпажі, мабуть, чотири роки. Вони працювали за договором з міськрадою, як звичайно ловили тварин для стерилізації, доглядали за песиками, повертали на місце вилову. Все у Миколаївці відбувалося на ветпункті. Це не просто наші колеги. Ми наче рідня», — розповіла «Суспільному» керівниця інформаційної служби ГО «ЗооКонтроль» Наталія Зозуля.

загинули

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк