Головна - Новини - Від Бобанича до Татліна — у Харкові міськрада перейменує одразу понад 200 топонімів

Від Бобанича до Татліна — у Харкові міськрада перейменує одразу понад 200 топонімів

Час прочитання: < 1 хв

Міська рада Харкова голосила про перейменування у місті понад 200 вулиць, провулків, в’їздів та навіть однієї набережної. Цього разу голосування за нові назви не передбачено, але можна надіслати власні пропозиції та зауваження.

«Люк» ділиться подробицями.

Харківська міська рада повідомила про перейменування 208 топонімів у Харкові. Про проведення громадського обговорення оголосили ввечері 22 квітня на Telegram-каналі міськради.

Містянам пропонують перейменувати у Харкові набережну, а також низку вулиць, провулків, проїздів та в’їздів, назви яких пов’язані з Росією або російськими діячами. Деякі з них можуть отримати нові назви на честь загиблих захисників україни — на кшталт бійця 67-ї бригади Тараса Бобанича. Інші пропонується перейменувати на честь пов’язаних із Харковом діячів культури та науки: конструктивіста Володимира Татліна, письменника Володимира Вакуленка, авіаконструктора Олега Антонова тощо.

Також деяким вулицям у Харкові можуть повернути історичні назви: вулиця Магнітогорська має шанс знову стати Горбачівською, а вулиця Отто Шмідта — Шпігелівською. Не обійшлося і без курйозів: провулок Станіславського пропонують перейменувати на Станіславський, а провулок Бестужева — на Безтужний. Повний список топонімів доступний за посиланням.


Читайте також:


Голосування за нові назви цього разу не передбачено. Натомість до 25 квітня можна надати власні пропозиції чи зауваження, надіславши листа на адресу: пл. Конституції, 7, або на електронну пошту: rename@city.kharkiv.ua. Також запропонувати зміни ви можете за телефоном: +380577607968. 

Голова харківського відділення Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова зауважує в обговоренні на Facebook, що опублікований список — це тільки проєкт, тому закликає містян подавати обґрунтовані правки.

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк