Головна - Новини - «Хай росте!» В Україні стартує конопляна посівна

«Хай росте!» В Україні стартує конопляна посівна

Час прочитання: 2 хв

З 20 квітня стартує акція «Нехай росте Україна» (НРУ). Організатори пропонують усім бажаючим з 20 квітня почати висаджувати в публічних місцях насіння канабісу — технічного, медичного та рекреаційного. Насіння можна отримати на умовах повної анонімності.

«Люк» розповідає, в чому мета цієї ініціативи і як до неї можна долучитися.

Коноплю — у кожен парк

Автори проєкту НРУ оголосили 20 квітня «зеленим днем свободи», спрямованим на підвищення обізнаності українців про використання марихуани у медичних та рекреаційних цілях. 

Організатори пропонують почати масово висаджувати насіння канабісу в громадських місцях  всієї країни: клумбах, парках, полях, біля поліцейських дільниць тощо.

Мета акції — просвітництво та дестигматизація

Дата не випадкова: 4 місяць, 20 день відсилає до міжнародного мему 4:20 — популярного часу вживання марихуани у Сполучених Штатах. Проте засновники ініціативи НРУ привертають увагу саме до медичного аспекту коноплі:

«Канабіс — це майбутнє нашої медицини, майбутнє лікування наших воїнів, співвітчизників, — пишуть вони.

ПТСР — це реальна проблема для багатьох наших ветеранів, і марихуана довела свою ефективність у лікуванні цієї хвороби. Легалізувавши марихуану, ми зможемо врятувати нормальне відчуття життя для усіх».

Місія цієї ініціативи — збільшити обізнаність українців щодо користі коноплі, а також припинити стигматизацію її вживання. Організатори проєкту наводять статистику: близько 60% ув’язнених  в українських тюрмах за вживання наркотиків отримали свої строки за звичайний канабіс.

«Шляхом декриміналізації канабісу в Україні, життєво необхідно знизити стигматизацію, і як наслідок — соціальну ізоляцію людей, що вживають канабіс, — зазначають автори ініціативи на своєму сайті. — Нікому не повинні загрожувати тривалі тюремні строки за вживання або вирощування рослини, яка легальна в багатьох країнах світу [США, Канада, Австралія, Таїланд, Бельгія, Швейцарія, Чехія, Германія, Іспанія, Нідерланди, Мексика тощо — «Люк»]».

Як приєднатися до НРУ? 

Щоб взяти участь в акції, організатори пропонують проростити насіння конопель, а потім висадити їх у громадських місцях. 

Отримати насіння можна безплатно — для цього треба написати організаторам і отримати насіння поштою. Вони гарантують цілковиту анонімність та збереження особистих данних. 

При відправці не вказуватимуть, що відправляється саме насіння канабісу. Втім, воно у будь-якому разі не належить до наркотичних речовин, оскільки не містить діючу речовину  тетрагідроканабінол (ТГК).

Інструкція як проростити і висадити насіння — за посиланням.

Після посадки організатори просять надіслати фото і геолокацію.

Мешканці Києва та Львова можуть особисто отримати завчасно замовлене насіння у magaz420 після 22 квітня — на вул. Золотоворітській, 6А та Площі ринок, 29 відповідно.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк