Головна » Одесит хотів обманути харків’ян. Не вийшло — його посадили за ґрати

Одесит хотів обманути харків’ян. Не вийшло — його посадили за ґрати

Час прочитання: < 1 хв

Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок одеситу, який у 2019-2020 роках у Харкові обіцяв людям за гроші пролобіювати у балотуванні на вибори у «Слугу народу», на посаду голови Харківської ОДА та на посаду очільника ГУ Держприкордонслужби в області.

«Люк» розповідає детальніше.

Що робив чоловік?

Суд встановив, що напередодні парламентських виборів у 2019 році уродженець Одеси пообіцяв людні пролобіювати її балотування в народні депутати від «Слуги народу» за 1,5 мільйона гривень. В жовтні того ж року одесит та його спільник отримали гроші та «розпорядились ними на власний розсуд».

А у 2020 році зловмисники зустрілись ще з двома людьми: одному за мільйон доларів пообіцяли посаду голови Харківської ОДА, а другому — голови ГУ ДПС у Харківській області за 100 тисяч доларів. Приїхавши в Харків за грошима, спільники потрапили на «гачок» правоохоронців, які викрили їх та затримали в ресторані La Strada після передачі помічених коштів. В рішенні суду йдеться, що зловмисники «коштами розпорядитись не змогли з причин, що не залежали від їх волі».

У залі суду одесит визнав свою провину та розкаявся. За шахрайство йому призначили покарання — п’ять років та шість місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

суд

Читайте також:


Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк