Головна » Новини » Синєгубов заявив, що ніхто не звертався до Фонду Фостера щодо проєкту відбудови будівлі ОДА

Синєгубов заявив, що ніхто не звертався до Фонду Фостера щодо проєкту відбудови будівлі ОДА

Час прочитання: < 1 хв

Харківська обласна рада, якій належить будівля ОДА, не замовляла у Фонду Нормана Фостера проєкт її відновлення.

«Люк» з посиланням на «Суспільне» розповідає детальніше.

Що сталося?

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що ніяких замовлень щодо розробки проєкту до фонду не надходило. 

«Якщо це така просто ініціатива, це дуже добре. Однак ми так само виходили з передпроєктним рішенням. І, звичайно, рішення щодо відбудови, щодо проєктів, щодо проєктування — буде ухвалювати безпосередньо власник і обласна військова адміністрація», — сказав Синєгубов.

Він також додав, що створення концепцій приймається позитивно, однак їх «потрібно узгоджувати з власниками майна». Також Синєгубов зазначив, що до кінця війни відновлювати будівлю не збираються.

«Це шалені кошти. У нас в пріоритеті зараз житло. Будівля законсервована, проведені аварійні роботи, щоб зберегти конструктив цієї будівлі. Ми дуже позитивно ставимося до будь-яких ініціатив стосовно відбудови Харкова, взаємодії з нашими міжнародними партнерами, з такими відомими інституціями, фондами тощо. Після перемоги, я думаю, дуже швидко буде реалізований проєкт. У нас є чудові вітчизняні проєктанти, які, я думаю, що не гірше зможуть реалізувати або запропонувати певні проєктні рішення», — сказав голова ОВА.

ХОДА

Фото: ГУ ДСНС в Харківській області


Читайте також:


Що цьому передувало?

Днями Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс на розробку проєкту відбудови будівлі Харківської обласної державної адміністрації та переосмислення площі Свободи. 

Найкращі з конкурсантів отримають грошову винагороду та можливість перейти до етапу деталізованого планування та реалізації.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк