Головна - Новини - Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс на проєкти відбудови будинків на Салтівці

Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс на проєкти відбудови будинків на Салтівці

Час прочитання: 2 хв

Благодійна організація Norman Foster Foundation спільно з українськими та міжнародними партнерами оголосила опенкол на конкурс Kharkiv Housing Challenge.

В його межах архітекторам пропонують розробити проєкти відбудови будинків на Північній Салтівці.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про конкурс?

Конкурс є частиною великого проєкту Kharkiv concept Masterplan, у якому свої зусилля об’єднали Norman Foster Foundation, Харківська міська рада, Європейська економічна комісія ООН, бюро Arup, Kharkiv Architects Group та ініціатива UN4UkrainianCities.

Конкурс буде зосереджений на Північній Салтівці, найбільш постраждалому районі Харкова після 24 лютого 2022 року. Враховуючи схожість житлових районів Харкова, більша амбіція цього проєкту полягає в екстраполяції проектів-переможців в інші житлові масиви по всьому місту.

«Конкурс шукає рішення, які подолають розрив між інноваційним дизайном і практичним застосуванням. Завдання полягає в тому, щоб розробити модульну систему, здатну модернізувати існуючі бетонні панельні будинки та покращити громадські простори, зосередившись на створенні безпечних, енергоефективних та яскравих районів», — йдеться на сайті конкурсу.


Читайте також:


Що очікують від учасників?

Учасникам варто звернути увагу на інтеграцію бомбосховищ та використання перших поверхів будинків для розміщення там різноманітних об’єктів. Проєкт також має надавати рішення для відновлення серйозно пошкоджених будівель з оновленою, але локально вкоріненою архітектурною ідентичністю.

Концепти, які переможуть, будуть надалі розроблені в детальні проєкти майбутнього будівництва. Це буде зроблено у співпраці з місцевими жителями в межах майбутнього етапу фінансування. 

Для отримання більш детальної інформації необхідно завантажити бриф на сайті конкурсу.

Як податись на конкурс?

Команди архітекторів з України можуть подаватись безкоштовно, однак необхідно верифікувати своїх членів команди за посиланням

Для авторів з інших країн є ціна за заявку від 90 до 130 євро, в залежності від терміну її подачі. Дедлайн — 12 вересня. 17 жовтня оголосять переможців. 

Проєкти переможці отримають нагороди у 6000, 3000 та 1000 євро за перше, друге та третє місце відповідно.

Подати свою заявку можна на сайті конкурсу. Зазначимо, що у складі журі є, власне, Норман Фостер, міський голова Харкова Ігор Терехов, а також українські та європейські архітектори.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк