Головна - Новини - Включно з Харковом. Тімоті Снайдер збирає майже мільйон доларів на ППО для України

Включно з Харковом. Тімоті Снайдер збирає майже мільйон доларів на ППО для України

Час прочитання: < 1 хв

Історик, професор та письменник Тімоті Снайдер зібрав 950 тисяч доларів донатів на протиповітряну оборону для деяких регіонів України в межах проєкту «Безпечне небо». Тепер він хоче знову зібрати таку ж суму, щоб захистити системами ППО, зокрема, і Харківську область.

«Люк» розповідає детальніше про ініціативу та те, як до неї долучитися.

Який збір очолив Тімоті Снайдер?

Історик і амбасадор ініціативи UNITED24 Тімоті Снайдер разом із чотирма професорами провідних вишів світу зібрав кошти на 2500 сенсорів, які допоможуть захистити від дронів та ракет Сумську, Одеську, Миколаївську та Херсонську області. 

«Мені було дуже приємно бачити, як швидко люди відгукнулись на проєкт “Безпечне небо”. Підтримка людей з усього світу врятувала життя і подарувала спокій сім’ям, які інакше могли б постраждати, — передають слова Снайдера в UNITED24.

Зараз, з початком зими, я сподіваюся, що ми зможемо зробити те саме ще в чотирьох областях України. Це час для щедрості, і всі ми можемо зробити свій внесок».

Історик вирішив продовжити збір, щоб забезпечити такими сенсорами Харківську, Кіровоградську, Полтавську та Черкаську області. 

Долучитися до збору можна за посиланням


Читайте також:


Що таке «Безпечне небо»?

«Безпечне небо» — інноваційна система сенсорів, розроблена в Україні, яка здатна виявляти повітряні цілі та прогнозувати їхній маршрут. Вона ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти іранських дронів-камікадзе «Шахед-136». 

Завдяки штучному інтелекту, система також передбачає, звідки можуть виникнути наступні загрози. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк