Головна » Новини » Міноборони запустило застосунок для військових «Армія+»

Міноборони запустило застосунок для військових «Армія+»

Час прочитання: 2 хв

Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок для військовослужбовців «Армія+».

«Люк» розповідає про нього детальніше.

Що відомо про застосунок?

8 серпня Міноборони оголосило про запуск застосунку «Армія+», що має на меті спростити життя та роботу військовослужбовцям. Айтівець і офіцер ЗСУ Олег Берестовий за кілька годин до релізу розповів деталі про застосунок.

Перш за все, він зазначив, що «Армія+» розробляли тилові військові, для цього не довелося залучати додаткові бюджетні чи донорські кошти. Використовувати його теж можуть тільки військові, а також підрозділі МВС — за запитом.

В першому релізі є кілька сервісів:

  • електронні рапорти
  • опитування
  • Армія ID 

На початку у застосунку буде 11 найпопулярніших рапортів у чотирьох категоріях: на відпустку, видача направлення, направлення та на допомогу. 

«До цих шаблонів ми дуже нативно вас запитаємо про особисті деталі ваших рапортів. Все займе до 2-3 хв. Більше не потрібно буде їхати в штаб, палити соляру. Або зі шпиталю на ППД з рапортом на ВЛК або МСЕК.Можна буде розуміти на якому етапі твій рапорт і яка його доля. Ніхто не зможе його “загубити”, або порвати на очах. Всі дії зафіксовані, ви все контролюєте. Електронні рапорти мають таку ж юридичну силу, як і паперові», — пише Берестовий.

Армія+

Читайте також:


Що ще буде у застосунку?

Також в «Армія+» будуть доступні опитування для військовослужбовців, які дозволять покращити умови їхньої служби. 

Ще одна новинка — Армія ID, який потрібен для безпечної ідентифікації в системі один одного для погоджень рапортів. Пізніше він має трансформуватись в повноцінний електронний військовий документ.

Наступним оновленням у вересні введуть великий модуль «Навчання». 

Стосовно безпеки Берестовий зазначає, що застосунок не зберігає персональні дані — вони підтягуються з банку та реєстру «Оберіг».

«Якщо ваш девайс потрапить до ворога, то адміністратори заблокують вашу обліковку. Система підключена до потужної команди моніторингу кіберінцидентів», — сказав він.

Застосунок можна завантажити в App Store та Google Play.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк