Головна - Новини - У Полтаві викинули на вулицю понад тисячу кажанів — їх рятували у Харкові (оновлено)

У Полтаві викинули на вулицю понад тисячу кажанів — їх рятували у Харкові (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

У Полтаві з балкону будинку викинули понад тисячу кажанів. Їх порятунком зайнявся Український центр реабілітації рукокрилих у Харкові.

«Люк» розповідає деталі історії.

Що сталося?

Вдень 10 січня фахівці Українського центру реабілітації рукокрилих опублікували фото, на якому сотні кажанів лежали на снігу під багатоповерховим будинком.

Представниця Українського центру реабілітації кажанів у Полтаві Вікторія Вихор повідомила, що кажанів із вікна викинули монтажники, які розбирали балкон. Їм запропонували скласти кажанів у коробки, але ті відмовились і сказали, що кидатимуть їх у мішки.

«Багаточисленну колонію рудих вечорниць (понад 1000), що зимували за обшивкою балкону, люди просто викинули на сніг та мороз (-6 градусів) з восьмого поверху», — йдеться в дописі Центру у соцмережі Х.


Читайте також:


UPD 11/01: Як тривав порятунок кажанів?

Того ж дня волонтери з Полтави швидко зібрали кажанів у коробки зі снігу та передали команді харківського філіалу Центру реабілітації рукокрилих.

«Впродовж всієї ночі ми майже повним складом Українського центру реабілітації рукокрилих оглядали та напували врятованих кажанів. Вимірювали вагу тіла та сортували живих рукокрилих, від тих, що вже, на жаль, загинули через мороз», — розповіли волонтери.

Волонтери Українського центру реабілітації рукокрилих у Харкові ведуть облік знайдених у Полтаві кажанів. Фото: з допису Центру у соцмережі Х

Фахівці Центру встановили, що серед тисячі знайдених на снігу кажанів загинули більше шестиста. Також багато травмованих — з нерухливими задніми кінцівками та переломами крил. Також спеціалісти зауважили, що більшість з травмованих кажанів навряд чи мають шанси вижити.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський, Олександра Пономаренко

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк