Головна - Новини - Харківський театр записав аудіоверсію збірки поезій «Поміж сирен»

Харківський театр записав аудіоверсію збірки поезій «Поміж сирен»

Час прочитання: < 1 хв

Актори музичного театру «057» начитали голосом вірші з поетичної збірки «Поміж сирен», випущеної цьогоріч харківським видавництвом Vivat. Музичний супровід для них написав харківський композитор Андрій Адамян.

«Люк» розповідає детальніше, що це за проєкт.

Що це за збірка?

Харківський незалежний музичний театр «057» створив аудіоверсію українських поезій зі збірки «Поміж сирен». Її цього року випустило видавництво Vivat у співпраці із письменницькою правозахисною організацією PEN Ukraine

Збірка містить вірші українських поетів та поетес, написаних під час широкомасштабної війни.

«Як документ, як свідчення, як поетична хроніка великої війни ця збірка мусить бути різноголосою, контрастною, трохи нерівною. Цими віршами говорить наш час», — говорить в описі збірки її упорядник Остап Сливинський.

Чиї вірші можна почути?

Артисти театру «057» начитували поезії Марʼяни Савки, Павла Коробчука, Тетяни Власової, Павла Вишебаби та Олени Павлової. Музичну обробку для них створив харківський композитор та аранжувальник Андрій Адамян

«Відтепер слова авторів оживають не тільки через голоси акторів, а й завдяки гармонії мелодій, що сповіщають про життя, любов, тугу та мужність у важкі часи, — йдеться в Instagram театру. — Кожен рядок вірша відчували на собі, адже вони стали голосом тих, хто переживав ці страшні події, голосом кожного українця».

У записі взяли участь актори та акторки Олександра Блінкова, Світлана Тимченко, Артем Кочергін і Марина Бедрик. Вони пообіцяли незабаром розповісти, де можна послухати аудіозбірку.

 Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк