Головна - Новини - Vivat відкриває у Харкові другу книгарню — але на старому місці

Vivat відкриває у Харкові другу книгарню — але на старому місці

Час прочитання: 2 хв

Харківське видавництво Vivat анонсувало відкриття другої книгарні у місті. Вона закрилася через недостатню кількість відвідувачів на початку  повномасштабного вторгнення Росії.

«Люк» з’ясував деталі.

Що відбудеться?

Видавництво Vivat анонсувало відкриття другої книгарні у Харкові. Воно відбудеться 12 і 13 серпня.

Власники обіцяють провести кілька подій:

  • Лекцію про літературний Харків;
  • Книжкову екскурсію містом;
  • Автограф-сесію зірки сучасної літератури;
  • Знижки до -50% на книжки видавництва.

Організатори закликають стежити за анонсами видавництва у соцмережах, аби не пропустити подробиць.

Що це за книгарня?

Книгарня Vivat на вулиці Сумська, 67 працювала і раніше. За словами генеральної директорки видавництва Юлії Орлової, її тимчасово закрили через недостатню кількість людей у Харкові, але книжки залишили на місці, тому крамниця готова до відкриття.


UPD 08/08: Видавництво Vivat опублікувало пресреліз з детальною програмою дводенних заходів, присвячених відкриттю своєї другої книгарні.

Субота, 12 серпня

12:00 — Літературна екскурсія «Харків: від фортеці до столиці». Її проведе Наталія Васильєва, співзасновниця видавництва «Відкриття» та проєкту «Харків: люди, події, дати». Екскурсія стартує у першій книгарні Vivat на вул. Квітки-Основ’яненка, 2. Після короткої розмови про заснування міста учасники пройдуть Сумською вулицею. По дорозі лекторка розкаже про найвидатніші будівлі цієї вулиці та завершить історію міста вже у новій книгарні Vivat.

16:00 — Виступ стендап-коміка Євгена Лещенка про книжки та Харків, а також спеціальна програма до відкриття. 

Неділя, 13 серпня

12:00 — лекція «Важливі 1920-ті: Харків як літературний епіцентр». Співробітниця Харківського ЛітМузею Тетяна Ігошина розповість, чому цей період важливий для всієї української літератури та наскільки актуальними залишаються твори тогочасних письменників.

16:00 — Автограф-сесія Сергія Жадана та презентація перших примірників його нової збірки «Скрипниківка».

Також протягом двох днів відвідувачі можуть випробувати свою вдачу на розіграші, де призами слугуватимуть знижки та сертифікати на книжки.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк