Головна - Новини - Вийшов епізод мультфільму «Книга-мандрівка» про Харків. Його озвучив Фагот

Вийшов епізод мультфільму «Книга-мандрівка» про Харків. Його озвучив Фагот

Час прочитання: < 1 хв

На YouTube каналі «Книга-мандрівка. Україна» вийшов перший епізод проєкту «Міста».

Головним героєм став Козак Харко, що голосом вокаліста гурту «ТНМК» Фагота (Олега Михайлюти) розповідає про історію Харкова.

«Люк» розповідає деталі.

Що це за мультфільм?

Епізод «Книга-мандрівка | Харків» вийшов 12 березня. У ньому Козак Харко, озвучений Фаготом, розповідає про Харків.

«Чи знаєте ви, звідки походить назва міста? Як ще у ХХ столітті Харків перетворився на науковий та освітній центр України? Чому його називають містом контрастів та яку відому кожному українцю пісню придумали вболівальники харківського “Металіста”? Голосом Фагота козак Харко проведе глядачів крізь століття історії непереможного міста», — йдеться в описі.

Музику до анімації написали харків’яни Олег Каданов та Стас Кононов, гурт KH8. Використані фрагменти треків з альбому «Жадан/Гуржи: Фокстроти» (2021). Саунд-дизайн та зведення — студія Шпиталь Рекордс.

Нагадаємо, 18 березня у Харкові відбудеться презентація друкованої «Книжечки-мандрівочки», присвяченої місту. Там будуть присутні автори книги Сергій Жадан та Ірина Тараненко. Щоб потрапити на презентацію, необхідно заповнити форму за посиланням.


Читайте також:


Що це за проєкт?

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» — патріотична серія розповідей про українські обласні центри. Відкрив проєкт мультфільм про Харків, пізніше вийдуть серії про Чернігів, Суми, Запоріжжя, Миколаїв та Київ. Паралельно у містах проходитимуть презентації книг, присвячених їм.

«Українці все більше цікавляться своїм корінням та історією батьківщини. Каталізатором цього інтересу певною мірою послужило повномасштабне вторгнення. У “Книга-мандрівка. Міста” ми хочемо показати палітру унікальності та особливості кожного міста, адже всі вони продемонстрували неймовірну стійкість та патріотизм», — зазначила засновниця креативної агенції Green Penguin Ірина Тараненко.

Прем’єра наступних п’яти анімаційних фільмів проєкту відбуватиметься упродовж березня та квітня. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк