Головна - Новини - Т — тремпель, а С — Салтівка. В Україні випустять дитячу книгу-абетку про Харків

Т — тремпель, а С — Салтівка. В Україні випустять дитячу книгу-абетку про Харків

Час прочитання: < 1 хв

Команда Books&Cartoons розробляє новий формат пізнавальних книг та мультфільмів для дітей. Збираються презентувати «Книжечку-мандрівочку», у якій розкажуть про особливості українських міст, зокрема, Харкова.

«Люк» розповідає про проєкт детальніше.

Що це за проєкт?

Команда Books&Cartoons підготувала перші п’ять анімаційних фільмів та п’ять друкованих видань, які розповідатимуть про особливості українських міст.

Книжки у вигляді ілюстрованих абеток з притаманними регіонам словами розкажуть про Харків, Миколаїв, Чернігів, Запоріжжя і Суми. Пізніше команда зробить фільми та книжки про всі 25 обласних центрів України. 

«Навіть п’ятирічна дитина чула про міста героїв, які захищають нас від рашистської навали: Харків, Миколаїв, Чернігів, Запоріжжя, Суми. Кожне з них має власний характер, особливості та менталітет. І навіть власний алфавіт, де кожна літера символізує унікальну рису регіону. 33 літери, завдяки яким можна познайомити з містом навіть того, хто ніколи у ньому не був», — пишуть у пресрелізі представники Books&Cartoons. 

Кожна «Книжечка-мандрівочка» супроводжуватиметься мультфільмом на YouTube-каналі, дубльованим видатним мешканцем та/або уродженцем відповідного міста.

«Наші діти — це найбільші патріоти. Через війну вони багато чого пережили, та попри це, тримаються значно стійкіше за дорослих. Вони — майбутнє нашої нації і саме перед малечею вже за 5-10 років стоятиме велике завдання — відбудувати вільні українські міста героїв, і вони знатимуть історію рідної країни значно краще за попередні покоління», — пояснюють важливість проєкту у команді.


Читайте також:


Яка книжка буде про Харків?

Однією з перших книжок серії буде «Книжечка-мандрівочка. Харків», де розкажуть про особливості міста та його культури. Як видно з розворотів, «Т» у харківському виданні символізуватиме тремпель, а «С» — Салтівку.

Презентація проєкту планується у лютому, тоді ж автори обіцяють завітати і до Харкова.

Книжечка-мандрівочка

Книжечка-мандрівочка

Текст і обкладинка  — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк