Головна - Новини - Харківська бібліотека отримала книжки, які вціліли після ракетного удару по «Новій пошті»

Харківська бібліотека отримала книжки, які вціліли після ракетного удару по «Новій пошті»

Час прочитання: 2 хв

Харківська обласна бібліотека одержала пакунок від «Нової пошти», який вцілів після ракетного удару росіян 21 жовтня. Всередині посилки — книги, які «займуть особливе місце у фонді бібліотеки».

«Люк» розповідає деталі.

Що сталось?

Днями Харківська обласна бібліотека для дітей отримала пакунок з книжками, який вцілів від ракетного удару по терміналу «Нової пошти» в Коротичі. 

Як повідомили у пресслужбі Харківської обласної ради, нова партія книжок «займе особливе місце у фонді бібліотеки» — її промаркують відповідним чином.

«Книжка — це теж зброя, ідеологічна, ментальна, культурна. А бібліотечні фонди є невід’ємною складовою інформаційних ресурсів держави, пишуть у пресслужбі Харківської облради.

На знак пам’яті про загиблих у Коротичі, про ціну, яку змушена платити Україна, ці книги будуть марковані такою самою наліпкою, яка стала черговим свідченням російської агресії».

Наліпка на пакунку «Ця посилка вціліла після ракетного удару. 21.10.2023. Харків»

Що це за книжки? 

Книжки, які вціліли після ракетного обстрілу, Харківська обласна бібліотека отримує завдяки перемозі у проєкті «Книжкові гранти». Це ініціатива Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, а також благодійних фондів. Уже надійшло 119 сучасних книг на суму 30 тисяч гривень.

Олександра Пономаренко, фотографії — Харківська обласна рада, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк