Головна » Новини » В Україні вперше зробили успішний кесарів розтин самиці кажана

В Україні вперше зробили успішний кесарів розтин самиці кажана

Час прочитання: < 1 хв

Фахівці клініки CentrVet вперше в Україні успішно зробили кесарів розтин самці кажана з Центру реабілітації рукокрилих.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Спеціалісти Центру розповіли, що 2 червня у вечірниці, що потрапила до них після ситуації в Полтаві, почалися пологи. Однак плід з’явився не голівкою вперед, а крилом.

Фахівці центру швидко зреагували та відвезли самицю у партнерську ветеринарну клініку CentrVet, де за неї взялись лікарі Владислав Мирний та Анастасія Доманська.

«УЗД показало що дитинча розташувалось неправильно, та що його голівка є більшою за ширину тазу самиці. Було вирішено зробити кесарів розтин. Під час операції малюк, на жаль, не вижив. Проте, молода матуся перенесла її успішно», — йдеться в публікації.

За результатами операції самиця залишилась стерильною. Наразі вона перебуває у Центрі під наглядом фахівців та ветеринарів та почуває себе добре. Фахівці зазначають, що така операція на рукокрилих була проведена в Україні вперше.

kazhan

kazhan2


Читайте також:


Що за ситуація в Полтаві?

10 січня цього року фахівці Українського центру реабілітації рукокрилих опублікували фото, на якому сотні кажанів лежали на снігу під багатоповерховим будинком в Полтаві.

Кажанів із вікна викинули монтажники, які розбирали балкон. Їм запропонували скласти рукокрилих у коробки, але ті відмовились і сказали, що кидатимуть їх у мішки.

Того ж дня волонтери з Полтави швидко зібрали кажанів у коробки зі снігу та передали команді харківського філіалу Центру реабілітації рукокрилих. Серед знайдених кажанів було 916 живих, 50 травмованих та 544 загиблих.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк