Головна - Новини - Харківські волонтери готують звернення в поліцію через викинутих кажанів

Харківські волонтери готують звернення в поліцію через викинутих кажанів

Час прочитання: < 1 хв

Волонтери Українського центру реабілітації рукокрилих збираються подавати заяву до поліції щодо подій у Полтаві, коли на сніг викинули понад 1500 кажанів.

«Люк» розповідає детальніше.

Що зробили в організації?

В Українському центрі реабілітації рукокрилих  підготували офіційного листа з роз’ясненням подій у Полтаві 10 січня, коли з балкону багатоповерхівки будівельники викинули на сніг 1510 кажанів. 

У листі йдеться, що серед знайдених кажанів було 916 живих, 50 травмованих та 544 загиблих.

«Цей лист буде використано для подальших звернень та заяв в поліцію. Їх підготовкою вже займаються юристи, зоозахисники та волонтери, які брали участь у порятунку кажанів», — повідомили в організації.


Читайте також:


Що буде з кажанами далі?

У листі також йдеться, що живих кажанів без травм поділили на групи відповідно до стану. Далі їх розмістять на штучну зимівлю або ж будуть відгодовувати комахами впродовж двох тижнів перед цим.

«Планується, що рукокрилі будуть знаходитися на штучній зимівлі в мікрокліматичних умовах максимально наближених до природних, та під контролем фахівців біологів до кінця березня середини квітня, коли їх транспортують назад до міста Полтава та повернуть у природне середовище (випустять ввечері на території однієї з зелених зон міста)», — пишуть в листі.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк