Головна - Новини - Міськрада збирається витратити 5 мільйонів гривень на діджиталізацію «картки харків’янина»

Міськрада збирається витратити 5 мільйонів гривень на діджиталізацію «картки харків’янина»

Час прочитання: 2 хв

У Харкові хочуть витратити майже 5 мільйонів гривень на розробку та впровадження цифрової версії «картки харків’янина».

«Люк» розповідає, що про це відомо.

Що сталося?

Департамент цифрової трансформації Харківської міськради оголосив торги на постачання та впровадження програмного забезпечення для реалізації міських цифрових сервісів вартістю майже 5 мільйонів гривень. 

За ці гроші мають створити застосунок «картки харків’янина». Це програмне забезпечення планують придбати з передачею виключних прав на володіння, користування і розпорядження.

Про створення цифрової «картки харків’янина» міський голова Ігор Терехов розповідав у січні цього року. Тоді він заявив, що у 2022 році картки не випускались, а потім їх подальше впровадження стало невигідним: по-перше, у місті досі діє безоплатний проїзд, по-друге — завод в Таїланді, що виробляв чипи для карток, згорів.

«Я дуже хочу, щоб картка харків’янина потім була всім, в тому числі і банківською карткою, і можна було б карткою харків’янина, і на всі знижки, і на все. Але я хочу сказати, я зараз розробляю зовсім іншу модель, ви отримаєте цю, але ви зможете закачати в телефон і у вас ще зручніше буде», — розповідав Терехов виданню «Інфосіті».

Тож переможець тендеру повинен буде створити мобільний застосунок, завантажити його в Apple Store та Google Play та передати всі права на нього міськраді. Роботи мають бути виконані до 31 серпня 2024 року.


Читайте також:


Що відомо про «картку харків’янина»?

Проєкт «Картка харків’янина» повноцінно запустили у 2021 році, до цього кілька років пішло на її розробку. Картка — іменна, її могли отримати учні, студенти, та жителі міста, що прописані у ньому. Нею можна розплачуватись за проїзд у транспорті, а також використовувати її для знижок у бізнесів-партнерів.

Ще на моменті запуску користувачі зазначали, що для отримання картки треба залишити чимало особистих даних

Випуск 665 900 карток коштував Харкову понад 42 млн грн. За даними системи публічних закупівель ProZorro, вже завершена переговорна процедура між комунальним підприємством «Харківпасс» та ТОВ «Фінансова компанія “Платіжний центр”». Випуск однієї «картки харків’янина» обходився бюджету Харкова в 63,8 грн, писали в «Харківському антикорупційному центрі».

Крім цього, у 2021 році з’явилась інформація, що міськрада збирається заплатити 6,42 мільйони гривень компанії, що пов’язана з політтехнологом Терехова на виборах. Ці гроші мали піти на придбання додаткової кількості доступів внутрішніх користувачів до програмного забезпечення проєкту «Картка харків’янина».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк