Головна - Новини - На День Незалежності вийде документальний фільм «Міста та їхні герої» (оновлено)

На День Незалежності вийде документальний фільм «Міста та їхні герої» (оновлено)

Час прочитання: < 1 хв

24 серпня в український прокат вийде документальний фільм, присвячений шести українським містам та їхнім мешканцям, які стали волонтерами та військовими з початком повномасштабного вторгнення Росії.

«Люк» розповідає, чому варто подивитися цей фільм.

24 серпня, на День Незалежності України, в обмежений український прокат вийде документальний фільм «Міста та їхні герої» режисерів Ольги Гібелінди та Андрія Литвиненка. Він складається з шести кіноновел, кожна — про одного з мешканців українських міст, що першими потрапили під удар російських військ: 

  • Баштанки на Миколаївщині;
  • Іванкова на Київщин;
  • Миколаєва;
  • Охтирки на Сумщині;
  • Харкова;
  • Чернігова.

«У кожному з цих міст місцеві мешканці стали героями, відмовившись від буденного життя та перетворившись на волонтерів та військових», — пишуть творці стрічки у Facebook.

Зокрема, новела «Лялькова оборона» розповідає історію Олени Озерової, акторки Харківського театру ляльок імені Афанасьєва. Після 24 лютого вона разом з іншими акторами та волонтерами перетворила театр на гуманітарний штаб, аби допомагати мешканцям міста виживати під щоденними обстрілами росіян.

UPD 3/10: Вже 5 жовтня стрічка «Міста та їхні герої» виходить у широкий прокат. Її можна буде подивитися на великих екранах у кінотеатрах України. Творці фільму обіцяють, що восени його покажуть у Німеччині та Франції.

Вони також наголошують, що кошти від продажу квитків передадуть фонду Тати Кеплер «Птахи» на відновлення пошкоджених будинків Херсонщини.

У широкий прокат «Міста та їхні герої» вийдуть вже у четвер
У широкий прокат «Міста та їхні герої» вийдуть вже у четвер, 5жовтня

Фільм створено за сприяння за сприяння проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк