Головна - Новини - У «ЄрмиловЦентрі» відбудеться дві події до закриття виставки про «Фонтан виснаження» Макова

У «ЄрмиловЦентрі» відбудеться дві події до закриття виставки про «Фонтан виснаження» Макова

Час прочитання: 2 хв

29 червня закривається виставка «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994-2024» у «ЄрмиловЦентрі». На останній тиждень організатори підготували дві події з куратором Борисом Філоненком.

«Люк» розповідає детальніше.

Які події очікувати?

26 червня о 19:00 відбудеться кураторська екскурсія Бориса Філоненка і презентація каталогу Павільйону України на 59-й Венеційській бієнале «Pavlo Makov. Fountain of Exhaustion. Acqua Alta». 

«Борис розкаже про структуру виставки, історії за роботами Макова, тривалу історію “Фонтана виснаження” в розвитку — від першого рисунку до створення діючого фонтана і його презентації в Венеції, Києві, Відні та Харкові», — розповідають організатори.

28 червня о 19:00 відбудеться розмова Макова з Філоненком про «Фонтан виснаження», книжку «До По» про місто майбутнього та нову книжку «Абракадабра», над якою Маков працює зараз разом з дизайнеркою Танею Борзуновою і Філоненком. Реєстрація — за цим посиланням.

Павло Маков

Читайте також:


Що це за виставка?

За словами організаторів, цей проєкт вперше експонувався у Харкові, хоча й має довгу історію. Він з’явився з малюнків на папері, контексту міста у 90-ті роки, уважних прогулянок і спроби Павла Макова зафіксувати його тодішній ментальний стан.

«З 1994 року по сьогодні “Фонтан” мав багато версій,розповідають в Instagram куратори виставки. — Від малюнків, офортів, книжок і незакінчених моделей до першого завершеного варіанту з поданою всередину водою в Павільйоні України на 59-й Венеційській бієнале — проєкті “Фонтан виснаження. Висока вода” кураторського колективу Лізавети Герман, Марії Ланько та Бориса Філоненка».

Образ фонтану постійно з’являється у роботах Макова: характерні лейки-воронки фігурують у серії, що триває «Абракадабра» (2019). Після книжки «До По» (2018), митець продовжує розмірковувати про «міста й місця, персональне і глобальне, майбутнє й теперішнє, зміщуючи оптику з людей на рослини та впроваджуючи тим самим неантропоцентричний погляд на світ».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк