Головна - Новини - Павло Маков відкриє у «ЄрміловЦентрі» персональну виставку, присвячену Харкову

Павло Маков відкриє у «ЄрміловЦентрі» персональну виставку, присвячену Харкову

Час прочитання: < 1 хв

Цієї п’ятниці у харківському «ЄрміловЦентрі» відкриється виставка «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994-2024». Цей художній проєкт митець розпочав вже досить давно, проте у Харкові він експонуватиметься вперше.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994-2024»?

У п’ятницю, 29 березня, в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» відкриється виставка «Павло Маков. Фонтан виснаження 1994-2024». 

За словами організаторів, цей проєкт буде вперше експонуватися у Харкові, хоча й має довгу історію. Він з’явився з малюнків на папері, контексту міста у 90-ті роки, уважних прогулянок і спроби Павла Макова зафіксувати його тодішній ментальний стан.

«З 1994 року по сьогодні “Фонтан” мав багато версій, — розповідають в Instagram куратори виставки. — Від малюнків, офортів, книжок і незакінчених моделей до першого завершеного варіанту з поданою всередину водою в Павільйоні України на 59-й Венеційській бієнале — проєкті “Фонтан виснаження. Висока вода” кураторського колективу Лізавети Герман, Марії Ланько та Бориса Філоненка».

Образ фонтану постійно з’являється у роботах Макова: характерні лейки-воронки фігурують у серії, що триває «Абракадабра» (2019). Після книжки «До По» (2018), митець продовжує розмірковувати про «міста й місця, персональне і глобальне, майбутнє й теперішнє, зміщуючи оптику з людей на рослини та впроваджуючи тим самим неантропоцентричний погляд на світ».


Читайте також:


Як потрапити на виставку?

Виставка проходить за підтримки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Окрім «ЄрміловЦентру» організатором є київська галерея сучасного мистецтва The Naked Room. В експозиції представлені роботи, надані самим автором, а також з Музею сучасного українського мистецтва Корсаків та приватної колекції Павла Мартинова.

Виставка відкриється 29 березня о 18:00 і триватиме до 29 червня за адресою: Майдан Свободи, 4 (вхід з боку Клочківського узвозу). 

Вхід вільний.

Виставка “Павло Маков Фонтан виснаження" 1994-2024

Виставка “Павло Маков Фонтан виснаження" 1994-2024

Виставка “Павло Маков Фонтан виснаження" 1994-2024

Павло Маков "Фонтан виснаження"

Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк