Головна - Новини - «ДахаБраха» збирає фото і відео українців з укриттів для нового кліпу

«ДахаБраха» збирає фото і відео українців з укриттів для нового кліпу

Час прочитання: 2 хв

Гурт «ДахаБраха» збирається створити кліп. Для цього музиканти просять українців надіслати свої відео та фото з укриттів.

«Люк» розповідає детальніше.

Що збираються робити артисти?

У своїх соціальних мережах музиканти «ДахаБраха» повідомили, що вперше за майже два роки з початку повномасштабного вторгнення колектив зібрався на семиденну репетицію.

«Схоже на те, що тепер ми маємо чотири нові пісні і одну стару, але “вдосконалену”. У нас є певні ідеї, як і коли ці пісні презентувати, і одну з них ми записали в live-режимі і хотіли б зробити просте, але, пронизливе відео. Ідея не нова, але мусить працювати», — заявили артисти.

Для створення кліпу музиканти звертаються до українців та просять їх надіслати фотографії і відео про те, як вони переживають російські бомбардування.

«Це можуть бути “родинні” світлини з укриттів, з ванних кімнат, з коридорів тощо. Світлини з домашніми улюбленцями можна теж. Ідея в тім, щоб ще раз нагадати усім, в яких умовах живуть сьогодні українці, і що нам все ще потрібна підтримка цивілізованого світу», — додали у колективі.

Відео необхідно надсилати на пошту dakhabrakhaweb@gmail.com.

Фото з репетиції «ДахаБраха». Джерело: Instagram колективу


Читайте також:


Що відомо про гурт «ДахаБраха»?

«ДахаБраха» — український музичний гурт, який виконує пісні українською, кримськотатарською, англійською та німецькою мовами. Лауреати Шевченківської премії 2020 року.

Учасники гурту визначають свій стиль як «етнохаос» та використовують у творчості записи українських та кримськотатарських народних пісень. З початку повномасштабного вторгнення гурт активно виступає за кордоном, зокрема, в США та Європі. Зібрані на концертах кошти музиканти передають на потреби ЗСУ. Наприклад, у 2023 році гурт передав фонду «Повернись живим» понад мільйон гривень в межах акції з допомоги саперам «Нам тут жити».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк