Головна - Новини - «Урожай на вагу життя». В Україні створили вино з деокупованого Ізюма

«Урожай на вагу життя». В Україні створили вино з деокупованого Ізюма

Час прочитання: 2 хв

Київські волонтери запустили проєкт «Деокупаж» — вони створюють вино з винограду, зібраного в деокупованому Ізюмі. На етикетках зобразять роботи українських митців та мисткинь, зокрема, харківських.

«Люк» розповідає про проєкт детальніше.

Що це за проєкт?

Під час волонтерської місії до Ізюму в 2022 році команда київських волонтерів знайшла серед зруйнованих будинків вцілілий виноградник, «урожай на вагу життя, а не золота».

«Тож ми вирішили увічнити його, перетворивши на колекційне червоне вино. Ми відбудуємо місто, час все загоїть, а вино ще місяці і роки потому буде нагадувати нам, якою ціною воно було створене», — розповідають у команді проєкту.


Читайте також:


Що по колабораціям?

Всього зроблять 200 пляшок вина, а на етикетки помістять роботи українських митців, зокрема, і харківських. Наразі відомо про колаборацію з Гамлетом Зіньківським, Олегом Семаком, Ольгою Лісовською та іншими. 

«На них зображені роботи, що намальовані на вулицях міста Ізюм, деякі з робіт були створені вже після звільнення міста. Кожна пляшка має нумерацію й підпис митця, а також загорнута у тканину, “забруднену” білою й чорною фарбою, у яку художник витирав свої пензлі», – розповіли у команді про перші десять пляшок з роботами Гамлета.

Вартість пляшки — 1000 доларів, всі кошти будуть направлені у центр Superhumans на реабілітацію військових.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк