Головна » У Харкові знесуть п’ять багатоповерхівок на Салтівці, які були пошкоджені Росією

У Харкові знесуть п’ять багатоповерхівок на Салтівці, які були пошкоджені Росією

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові повністю знесуть п’ять багатоповерхівок, пошкоджених Росією, та проведуть частковий демонтаж ще в одній.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Вчора, 10 жовтня, виконавчий комітет Харківської міської ради затвердив перелік об’єктів у Харкові, пошкоджених внаслідок збройної агресії РФ, які потребують проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт.

Згідно з його рішенням, демонтують другий під’їзд у будинку по вулиці Наталії Ужвій, 96. Ще п’ять будинків знесуть повністю:

  • Наталії Ужвій, 62;
  • Наталії Ужвій, 66;
  • Академіка Проскури 9-в;
  • Метробудівників, 8;
  • Метробудівників, 10.

«Внаслідок обстрілів вони зазнали значних пошкоджень тримальних та огороджувальних конструкцій, ступінь та характер яких свідчать про небезпеку аварійного обвалення», — написали у міськраді.

будинок

Читайте також:


Яка позиція міськради щодо демонтажу?

Ще у 2023 році міськрада заявляла про ремонт деяких будинків, пошкоджених російськими ударами. Тоді спільноту обурювала вартість робіт — наприклад, будинок на Наталії Ужвій, 60 планували відновити за 230 мільйонів гривень.

В липні цього року міський голова Ігор Терехов заявив, міська влада вирішила зносити будинки, вартість ремонту яких дорівнює вартості будівництва нового будинку.

«Ми робимо фінансовий аналіз, аби порівняти вартість реконструції та знесення/зведення нового будинку на тому ж місці. Якщо будівництво нового коштуватиме стільки ж, як і відновлення пошкодженого, то, звісно, ми зводитимемо нові будинки», — сказав тоді Терехов в ефірі телемарафону.

За його словами, на той момент в Харкові зазнали пошкоджень внаслідок російських обстрілів близько 4,5 тисяч житлових будинків. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський, фото — «Накипіло»

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк