Головна - Новини - Харківська влада відновить будинок на Північній Салтівці за майже 230 мільйонів гривень

Харківська влада відновить будинок на Північній Салтівці за майже 230 мільйонів гривень

Час прочитання: < 1 хв

Харківська міська рада оголосила про відновлення багатоквартирного будинку на вулиці Наталії Ужвій. Вартість капітального ремонту коштуватиме бюджету Харкова близько 230 мільйонів гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

У багатоквартирному будинку по вулиці Наталії Ужвій, 60 проведуть капітальний ремонт. 27 грудня Виконавчий комітет Харківської міськради затвердив відповідне рішення — разом із проєктною документацією на проведення аварійно-відновлювальних робіт. Загальна кошторисна вартість відбудови складає 229,1 мільйона гривень.

Даний будинок потрапив під російські обстріли одним з перших у Харкові — ще наприкінці лютого 2022 року. Вже другу зиму він стоїть без центрального опалення — тепломережу неможливо під’єднати через значні пошкодження комунікацій.


Читайте також:


Громадський активіст Павло Храмов провів розрахунки та продемонстрував нерентабельність такого капітального ремонту:

«Це типова здвоєна 16-поверхова панелька серії 162 (111-162-2п). В кожному будинку по 64 квартири, всього 128 квартир. Отже, на відновлення кожної збираються витратити 1 789 844 грн ($46 489), — пише він у Telegram-каналі «Харків для людей».

Так, там відносно великі квартири (66 та 50 м²), а ще демонтаж. Ок, порахуймо ціну в метрах — $801/м². Перепрошую, але це точно не “значно дешевше, ніж побудувати нове, як нам обіцяв [Олександр] Харченко. Це значно дорожче, ніж нові квартири від тієї самої компанії “Житлобуд-1” [очолюваної Харченком, — «Люк»]. Навіщо за такі кошти відновлювати старе?».

Будинок на вулиці Наталії Ужвій постраждав одним із перших на Салтівці
Будинок на вулиці Наталії Ужвій постраждав одним із перших на Салтівці

Антон Алохінссон, фото — «СтройОбзор Харків», обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк