Головна - Новини - Вийшов другий тизер фільму «Дівія», що розповідає, як росіяни нищать українську природу

Вийшов другий тизер фільму «Дівія», що розповідає, як росіяни нищать українську природу

Час прочитання: < 1 хв

Режисер Дмитро Грешко разом із командою презентували другий тизер документального фільму «Дівія». Стрічка розповідатиме про катастрофічний вплив російського вторгнення на українську природу.

«Люк» розповідає, що відомо про фільм.

Про що стрічка?

Документальна картина-спостереження «Дівія» присвячена руйнівному впливу російського повномасштабного вторгнення на українську природу. Зйомки відбувались на території Київської, Донецької, Харківської та Херсонської областей. 

«Цей фільм стане частиною боротьби нашої держави за притягнення Росії до відповідальності за спричинену шкоду довкіллю», — наголошують кінематографісти у пресрелізі.

Проєкт почали знімати ще у 2021 році. Тоді автори хотіли показати негативний вплив суспільства та індустріалізації на природу. Однак з початком повномасштабного вторгнення вони змістили фокус на колосальну шкоду з боку росіян.

«Це документальний фільм-спостереження про катастрофічний вплив російського вторгнення на навколишнє середовище України та про те, як природа чинить опір цій агресії та оговтується від неї», — йдеться в описі до тизеру.


Читайте також:


Хто знімає фільм?

Розробкою стрічки займається україно-польська команда. Режисером виступив Дмитро Грешко, продюсери — Поліна Герман та Гліб Лук’янець.

Наразі стрічка перебуває на стадії постпродакшену, завершення виробництва заплановано на кінець 2024 року.

Крім цього, наразі команда «Дівії» веде переговори з лауреатом премії «Греммі» британським композитором та саундпродюсером Семом Слейтером, відомим завдяки серіалу «Чорнобиль», грі «Battlefield 2042» та фільму «Джокер». Автори хочуть залучити його до створення композиції до фільму.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — кадр із тизеру фільму 

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк