Головна » Верховна Рада зобов’язала замовників публікувати кошториси на Prozorro

Верховна Рада зобов’язала замовників публікувати кошториси на Prozorro

Час прочитання: < 1 хв

Верховна Рада України внесла зміни до закону «Про публічні закупівлі», зобов’язавши замовників публікувати кошториси на будівельні матеріали до закупівель через систему Prozorro.

«Люк» розповідає про це детальніше.

Що сталося?

19 вересня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11057 «Про внесення змін до закону “Про публічні закупівлі”» щодо забезпечення оприлюднення замовниками у електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва.

Згідно з законом, замовники мають оприлюднювати інформацію про ціни, зміну цін на матеріальні ресурси (найменування, характеристики, одиниці виміру, кількість, відпускну ціну, а також вартість транспортування та заготівельно-складські витрати) в закупівлях послуг з поточного ремонту, робіт з будівництва, розширення, реконструкції, капітального ремонту та реставрації об’єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення, послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва об’єктів з розробленням проєктної документації.

Верховна Рада

Читайте також:


Чим це допоможе?

У пояснювальній записці йдеться, що завдяки цьому вдасться забезпечити прозорість використання фінансів та зменшити корупційні ризики.

Зокрема, законом встановлюється, що договір про закупівлю та всі додатки до нього (у тому числі документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси) у машинозчитувальному форматі має публікуватися протягом трьох робочих днів з дня його укладення.

Інформація про будівництво об’єктів соціального призначення (шкіл, лікарень, дитячих садочків) стане доступною одразу після набрання чинності законом. Дані щодо фортифікаційних споруд будуть відкриті через 60 днів після набрання чинності, але лише з вказанням замовника та вартості матеріалів, без уточнення компаній чи місць будівництва.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк