Головна - Новини - У харківській поліклініці планують закупити дитяче харчування за завищеними цінами

У харківській поліклініці планують закупити дитяче харчування за завищеними цінами

Час прочитання: 2 хв

Харківська міська поліклініка №9 уклала угоду на придбання дитячого харчування на суму півтора мільйона гривень. Однак, іншим замовникам фірма-постачальник продає цю продукцію за значно меншими цінами.

«Люк» розповідає деталі.

Яку угоду уклала поліклініка ?

Міська поліклініка №9, яка підпорядковується Харківській міській раді, уклала угоду з ТОВ «Амікум Плюс» на понад 1,5 мільйона гривень на закупівлю спеціального дитячого харчування. Харківській антикорупційний центр (ХАЦ) помітив суттєві завищення цін. Зазначимо, що договір з боку поліклініки підписала в.о. директорки Вікторія Мушинська.

15 січня ТОВ «Амікум Плюс» опублікувало свою пропозицію на тендері амбулаторії з Дніпра. Там вони пропонували купити у них харчування «ФКУ Нутрі 3 Концентрат» за 4623 гривні. Харківська ж клініка домовилась купувати його за 6287 гривень. 

Та ж амбулаторія купує «ФКУ Нутрі 3 Енерджі» за 2654 гривні, тоді як у Харкові платять за це харчування по 3609 гривень. Переплата лише на цих двох позиціях становить понад 240 тисяч гривень.

Схожа ситуація і з іншими постачальниками. Так, ТОВ «Актіз-Інвест» уклав угоду на постачання дитячого харчування для амбулаторії у Кропивницькому. Там банка «ФКУ Нутрі 2 Концентрат» коштує 4119 гривень, що на 1373 гривні дешевше, ніж у Харкові. Переплата на цій позиції становить близько 50 тисяч гривень.


Читайте також:


Які останні корупційні справи?

Нагадаємо, що за останній час відбулось ще кілька гучних корупційних скандалів. Наприклад, ХАЦ зазначили, що в кошторисі відбудови Ізюмської лікарні помічені значні завищення цін. Підрядником є ТОВ «СК Пантеон», а завищення цін сягає мільйонів гривень.

Управління освіти адміністрації Новобаварського району уклало угоду на ремонт шкільного туалету вартістю 999 992 гривень. При цьому, ціни на матеріали у кошторисі завищені, зазначають у ХАЦ. За ці кошти планують відремонтувати сім кабінок в Харківському ліцеї №153. Однак, розслідувачі помітили неодноразове завищення вартості ремонтних елементів. 

22 грудня стало відомо, що комунальне підприємство «Держпром», що підпорядковується Харківській обласній раді, уклало угоду на посадку цибулин тюльпанів на суму 280 077 гривень. Договір з ФОП «Горбунов Олексій Михайлович» підписали ще 11 грудня, однак у системі державних закупівель Prozorro він з’явився лише 22 грудня. Згідно з тендером, висадити тюльпани мали до кінця 2023 року.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк