Головна - Новини - У Харкові відновили можливість відстежувати громадський транспорт

У Харкові відновили можливість відстежувати громадський транспорт

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові відновили можливість стежити за пересуванням міського транспорту.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

26 березня компанія EasyWay повідомила, що міська влада Харкова дозволила і відновила відображення GPS-даних, що дозволить знову слідкувати за рухом транспорту у місті.

«Декілька днів ще мають проводити налаштування відображення маршрутів через що можуть бути певні хибні дані», — попередили в компанії.


Читайте також:


Що цьому передувало?

25 січня 2024 року Харківський метрополітен заявив, що з метою «безперебійного функціонування об’єктів критичної інфраструктури міського електротранспорту в умовах воєнного стану та запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій в регіоні» вони припиняють транслювати інформацію про розміщення та пересування громадського транспорту в місті. 

У коментарі для «Люк» прессекретар КП «Харківський метрополітен» Олексій Бітнер заявив, що таке рішення прийняли через звернення «відповідних структур».

Яка ситуація з транспортом зараз?

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни масовано обстріляли ракетами Харків та область, поціливши по об’єктах енергетичної інфраструктури. Місто занурилося у повний блекаут, виникли проблеми з мобільним зв’язком, водопостачанням та опаленням, тимчасово не працювали номери екстрених служб. 

Протягом трьох днів працівники «Харківобленерго» поступово відновили подачу електроенергії більшості абонентів, проте підготували графіки її аварійних відключень на період з 25 по 31 березня. Вони досі корегуються, враховуючи непросту ситуацію в електричних мережах Харківщини. Ознайомитись з ними можна за посиланням.

З 25 березня у Харкові запрацювало метро, а наступного дня вдалося скоротити інтервали між потягами до 12-13 хвилин у годину пік.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк