Головна - Новини - Попри частковий блекаут у Харкові знову запрацювало метро

Попри частковий блекаут у Харкові знову запрацювало метро

Час прочитання: 2 хв

Харківський метрополітен відновив роботу після російських ракетних ударів по енергетиці міста минулого тижня. Метро працюватиме за звичним графіком, але інтервали між потягами будуть довшими.

«Люк» розповідає детальніше, як Харків оговтується після ворожих обстрілів.

Що відбулося?

Вранці 25 березня Харківський метрополітен відновив роботу після трьох днів вимушеного простою. Комунальникам вдалося подолати блекаут, що виник через російські обстріли у п’ятницю. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов:

«Наші енергетики зробили, здавалося б, неймовірне і у нас зʼявилася змога запустити метро, — написав він у своєму особистому Telegram-каналі. — Дякую усім причетним, як енергетикам, так і транспортникам, за чудову роботу!».

Мер також додав, що працюють усі три гілки метро, інтервал руху складає 20 хвилин. Пізніше він опублікував коротке відео з наповненої людьми підземки. Метрополітен у соцмережах ніяк не прокоментував відкриття, обмежившись лише репостом допису Терехова у Telegram.


Читайте також:


Як Харків пережив блекаут після російських обстрілів?

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни масовано обстріляли ракетами Харків та область, поціливши по об’єктах енергетичної інфраструктури. Місто занурилося у повний блекаут, виникли проблеми з мобільним зв’язком, водопостачанням та опаленням, тимчасово не працювали номери екстрених служб. 

Протягом трьох днів працівники «Харківобленерго» поступово відновили подачу електроенергії більшості абонентів, проте підготували графіки її аварійних відключень на період з 25 по 31 березня. Вони досі корегуються, враховуючи непросту ситуацію в електричних мережах Харківщини:

Для Харкова:

  • Шевченківський та Київський райони: з 9:00 до 15:00.
  • Слобідський, Основ’янський райони: з 15:00 до 21:00.
  • Салтівський, Немишлянський, Індустріальний райони: з 21:00 до 03:00
  • Холодногірський, Новобаварський райони: з 03:00 до 9:00. 

Для області:

  • Мереф’янська ТГ, Люботинська ТГ: з 9:00 до 11:00.
  • Зміївська ТГ, Балакліївська ТГ: з  11:00 до 13:00.
  • Чугуївська ТГ, Ізюмська ТГ: з 13:00 до 15:00.
  • Богодухівська ТГ, Дергачівська ТГ: з 15:00 до 17:00.

Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов наголосив у своєму Telegram-каналі, що це є вимушеним тимчасовим кроком. Перш за все, планують повністю заживити обʼєкти критичної інфраструктури (зокрема й метро), аби відновити життєдіяльність міста та області.

Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк