Головна - Новини - Литва збудує в Україні підземні школи. Одну з них можуть зробити на Харківщині

Литва збудує в Україні підземні школи. Одну з них можуть зробити на Харківщині

Час прочитання: < 1 хв

Литва планує збудувати в Україні шість підземних шкіл-бомбосховищ. Розглядають варіант розміщення такої школи на Харківщині.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт?

Голова литовської програми з відбудови України Co-create Future of Ukraine Артурас Жарновскіс розповів, що планують з нуля звести шість шкіл-бомбосховищ в найбільш небезпечних областях. 

По одній школі збудують у Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях, а місце для шостої школи шукають. За словами Жарновскіса, це може бути Харківська область.

«Наша мета, аби діти могли повернутися до освітнього процесу з безпосереднім спілкуванням одне з одним і з учителями. А в інших умовах такі приміщення-бомбосховища можна буде використовувати по-різному: для спортивних, культурних занять», — розповів Жарновскіс в інтерв’ю «Укрінформу».


Читайте також:


Які подальші плани програми?

Будівництво підземних шкіл хочуть завершити до кінця 2024 року. Після розглядатимуть варіанти зведення подібних приміщень під інші цілі.

«Якщо цей наш технічний проєкт “Школа майбутнього для України” буде успішним, то, звичайно, треба буде думати і про інші будівлі: садки, лікарні та окремі конкурси для них», — сказав Жарновскіс.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк