Головна - Новини - «Я поверну собі своє життя». У Києві відкриється виставка пам’яті Максима Кривцова

«Я поверну собі своє життя». У Києві відкриється виставка пам’яті Максима Кривцова

Час прочитання: < 1 хв

У Києві відкриється виставка «Далі: Я поверну собі своє життя», присвячена пам’яті поета і військового Максима «Далі» Кривцова.

«Люк» розповідає про подію детальніше.

Що буде на виставці?

Виставка памʼяті Максима Кривцова відкриється 22 січня о 18:30 у Squat 17b (Київ, вул. Терещенківська, 17 Б). Експозиція складатиметься з 24 фотографій, зроблених Максимом, та його поезії. Відкриття приурочене до дня народження поета.

«22 січня Максим мав святкувати день народження — на нулі чи в колі близьких. Хоч Росія забрала його життя, але друг “Далі” мав те, що неможливо вбити. Рукописи й світлини, відскановані знімки, переписані руками й опубліковані в соцмережах, перечитані уважними очима вірші на сторінках книги. Весь цей доробок промовляє — “Я поверну собі своє життя”», — ділиться кураторка виставки Дар’я Криж.

Також під час події друзі та близькі Максима будуть читати його поезію зі збірки «Вірші з бійниці». Усі роботи, а також листівки з ілюстраціями українських художників і художниць можна буде придбати. Виручені з продажу робіт кошти передадуть на збереження пам’яті про Максима Кривцова.


Читайте також:


Хто такий Максим Кривцов?

Максим Кривцов — український поет та військовий. Був учасником Революції Гідності, з 2014 року захищав Україну в лавах ЗСУ, потім працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і у Veteran Hub. Після початку повномасштабного вторгнення в 2022 році повернувся на фронт.

Загинув 7 січня 2024 року. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк