Головна » Визначено фіналістів конкурсу проєктів з відбудови Північної Салтівки

Визначено фіналістів конкурсу проєктів з відбудови Північної Салтівки

Час прочитання: 2 хв

Журі конкурсу Kharkiv Housing Challenge від благодійної організації Norman Foster Foundation обрало 20 фіналістів конкурсу проєктів з відбудови Північної Салтівки у Харкові.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про фінал конкурсу?

Засідання журі конкурсу відбулося 9 жовтня в онлайн-форматі. Журі очолив британський архітектор Норман Фостер, а також до його складу увійшли Харківський міський голова Ігор Терехов, представники міжнародних та місцевих компаній та організацій, а саме Агентство «ООН-Хабітат», Arup Berlin, експерти Оксфордського та Гарвардського університетів, проєктної організації «Інститут Харківпроект».

Для участі в конкурсі було подано 259 проєктів, в тому числі 27 робіт надійшло від українських архітекторів. Журі обрало 20 найкращих проєктів, які «передбачають відновлення пошкоджених багатоквартирних будинків з урахуванням підвищення рівня їхньої безпеки та енергоефективності, а також створення зручного громадського простору навколо».

«Під час засідання Ігор Терехов відзначив найцікавіші, на його думку, проєкти. Вони, зокрема, передбачають будівництво багатофункціональних укриттів, доповнення фасадів будинків новими конструкціями, перетворення пошкоджених приміщень на громадські простори, будівництво соціального житла, переробку відходів руйнувань, утеплення будівель екологічними матеріалами та ін», — йдеться в публікації.

Переможці конкурсу, яких визначать пізніше, отримають грошові винагороди: 6 тисяч євро — за перше місце, 3 тисячі євро — за друге, 1 тисячу євро — за третє. Результати конкурсу та подальші плани щодо обраних проєктів оголосять 21 жовтня.

Салтівка

Фото: АрміяInform


Читайте також:


Що відомо про конкурс?

Конкурс є частиною великого проєкту Kharkiv concept Masterplan, у якому свої зусилля об’єднали Norman Foster Foundation, Харківська міська рада, Європейська економічна комісія ООН, бюро Arup, Kharkiv Architects Group та ініціатива UN4UkrainianCities.

Конкурс буде зосереджений на Північній Салтівці, найбільш постраждалому районі Харкова після 24 лютого 2022 року. Враховуючи схожість житлових районів Харкова, більша амбіція цього проєкту полягає в екстраполяції проектів-переможців в інші житлові масиви по всьому місту.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк