Головна » Новини » Людина олігарха-втікача Фірташа претендує на топ-посаду в «Харківводоканал»

Людина олігарха-втікача Фірташа претендує на топ-посаду в «Харківводоканал»

Час прочитання: 2 хв

Першим заступником генерального директора КП «Харківводоканал» планують призначити Рафаеля Джиоєва — людину, яку пов’язують з олігархом-втікачем Дмитром Фірташем.

«Люк» з посиланням на «Харківський антикорупційний центр» розповідає детальніше.

Що відомо про призначення?

Нещодавно Рафаель Джиоєв подав оновлену декларацію у зв’язку з влаштуванням на нову посаду — першого заступника гендиректора КП «Харківводоканал».

За даними декларації Джиоєва, у 2023 році він працював в АТ «Харківміськгаз» та отримав там майже чотири мільйони гривень заробітної плати, а ще три мільйони гривень як зарплату від ТОВ «Регіональної газової компанії».

Також Джиоєв у декларації вказав дружину — Наталію Кісієву, яка є громадянкою рф. Серед майна у родини є дві автівки та мотоцикл, зокрема BMW X7 вартістю 5 ільйонів гривень.

У декларації зазначено, що Джиоєв був радником керівника КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка ще минулого року. 

Рафаель Джиоєв

Читайте також:


Що відомо про Рафаеля Джиоєва?

В ХАЦ зазначають, що Джиоєв — досвідчений менеджер газової сфери, який багато років працював керівником АТ «Харківміськгаз» та у ТОВ «Регіональна газова компанія», афілійованої з олігархом-втікачем Дмитром Фірташем.

У травні 2023 року СБУ опублікувала телефонну розмову Фірташа та керівника «Регіональної газової компанії» Олексія Тютюнника. Там йшлося про те, як юристи олігарха незаконно змінили директора газорозподільної компанії «Харківміськгаз» та призначили Джиоєва. Також, за інформацією СБУ, Фірташ давав вказівки Тютюннику вивести з компанії 120 мільйонів гривень через імовірну націоналізацію підприємства.

Тютюнник говорить бізнесмену, що один із юристів на ім’я Олександр повернув у державному реєстрі на посаду директора АТ «Харківміськгаз» Рафаеля Джиоєва.

«Через реєстратора там кувиркався, як міг. Повернув зараз. І зараз ми робимо спробу закріпити це забезпеченням. Якщо вийде, то ми вистрибнули. Не вийде, будемо далі штовхатися. Але зараз у реєстрі Рафаель  — директор»,  — сказав Тютюнник, чим викликав схвальний сміх Фірташа, приводить розмову бізнесменів медіа «Думка».

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк