Головна - Новини - В Україні створили сайт про музичні низові ініціативи останніх десятиліть

В Україні створили сайт про музичні низові ініціативи останніх десятиліть

Час прочитання: < 1 хв

Львівський муніципальний мистецький центр запустив сайт, присвячений музичним низовим ініціативам України з 1980-х по 2020-ті. На сайті є, зокрема, і харківські проєкти.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за проєкт?

Сайт створили на основі виставки «Вільна музика: українські низові ініціативи від 1980-их до 2020-их», що відбувалась в артцентрі цього року. На ній автори пропонували розглянути історію незалежної музики через призму спільнот, низових ініціатив та дослідити, як музика впливала на громадянське суспільство, віддзеркалювала та супроводжувала суспільні зміни та настрої.

«“Вільна музика” є чи не першою спробою пов’язати українські музичні феномени останніх 40 років у єдину історію. Сталість, спадковість, традиція — речі, які не існують без нашої турботи й постійного втручання, з ними також треба працювати»,йдеться в описі до сайту.

Зазначимо, що кураторами виставки були Олена Погонченкова (відома за проєктом bubblegum zine) та Назар Шешуряк (засновник медіа «Амнезія»). Наповненням сайту займається музикантка, відома як Seira.


Читайте також:


Що відомо про сайт?

Сайт «Вільної музики» налічує понад 1800 об’єктів, зібраних під час роботи над виставкою. Вони відскановані та розсортовані за різними категоріями. Так, у вкладці «Феномени» можна знайти відомості про випуск касет, дисків, а також постери, фотографії з концертів та багато іншого.

Зокрема, там можна знайти відомості про касети гуртів Astrofaes, Dub Buk, Runes Of Dianceht та інших, що видавались у Харкові; фотографії з виступу там гуртів pušča, Казма Казма, а також зін «Стан справ» авторства Сергія Мясоєдова.

Під час презентації сайту автори наголосили, що відвідувачі і самі зможуть долучитися до наповнення сайту, надіславши на пошту hi@lvivart.center відомості про українські феномени цього періоду.

Також у вкладці «Каталог» можна побачити PDF-версію каталогу виставки, дизайн для якого зробила дизайнерка «Люка» Катя Дрозд

Переглянути сайт можна за посиланням.

Текст і обладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк