Головна - Новини - Харківське видання «Ґвара Медіа» отримало міжнародну нагороду за боротьбу з фейками

Харківське видання «Ґвара Медіа» отримало міжнародну нагороду за боротьбу з фейками

Час прочитання: < 1 хв

Команда журналістів «Ґвара Медіа» отримала премію за активну протидію дезінформації від міжнародної правозахисної організації Human Rights First.

«Люк» ділиться подробицями.

Незалежна харківська медіаплатформа «Ґвара Медіа» отримала премію за активну протидію дезінформації під час війни від Human Rights First. Ця міжнародна правозахисна організація з 1978 року працює над сприянням поваги до прав людини та адвокацією верховенства права у світі. Отримана журналістами нагорода названа на честь багаторічного борця за права людини Вільяма Д. Забела. 

«Ця поважна премія нагадує, що, незважаючи на численні виклики та тиск, з якими ми зіштовхуємося, наша відданість журналістиці має зміцнюватися,пише в Instagram головний редактор видання Сергій Прокопенко. — Репортажі з лінії зіткнення та деокупованих територій мають продовжуватися, а ми з колегами повинні допомагати посилювати голоси місцевих громад».

Під час повномасштабного вторгнення РФ команда «Ґвари» створила спеціальний бот під назвою Perevirka, за допомогою якого підписники можуть спростовувати фейки. Зараз медійники входять до Міжнародної фактчекінгової мережі IFCN і вважають протидію дезінформації центральною частиною своєї роботи.

Журналісти «Ґвари»: Денис Глушко, Алєся Ященко, Ната Фандоріна
Журналісти «Ґвари»: Денис Глушко, Алєся Ященко, Ната Фандоріна

Команда «Ґвари» отримає нагороду 17 жовтня, під час офіційної церемонії у Нью-Йорку. Вручення премії супроводжуватиме короткий документальний фільм про роботу команди незалежних журналістів з Харкова.

Редакція «Люка» вітає колег-журналістів із міжнародним визнанням важливості їхньої роботи.

Антон Алохінссон, фото — «Ґвара Медіа», обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк