Головна - Новини - Харків планують перевести на децентралізоване опалення, — Терехов

Харків планують перевести на децентралізоване опалення, — Терехов

Час прочитання: < 1 хв

Харківська міська рада хоче перевести місто на децентралізоване опалення до наступної зими.

«Люк» розповідає про це детальніше.

Що відомо про перехід?

9 квітня у Харківській міській раді повідомили, що до наступного опалювального сезону місто має відійти від централізованої системи опалення. За словами мера міста Ігоря Терехова, через російські удари по енергетиці, у Харкові довелося достроково завершити опалювальний сезон.

«Зараз ми розробляємо план дій, якому слідуватимемо в період підготовки до опалювального сезону. Це встановлення модульних котелень, автономних котелень, які обслуговуватимуть мікрорайони. Для нас дуже важливо диференціювати мережу теплопостачання, але зовсім відмовитися від централізованої системи поки що неможливо. Тому ми працюємо над певними речами, які забезпечуватимуть відносну безпеку роботи цього обладнання», — розповів Ігор Терехов.


Читайте також:


Що кажуть у центральній владі?

8 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Кабінет міністрів готує заходи економічної підтримки для Харкова та області. В тому числі обговорювали і допомогу у забезпеченні міста енергією.

«Представлені терміни, коли енергетичні дефіцити в Харкові можуть бути зменшені. Уряд готує заходи економічної підтримки для Харкова та області. Пропозиції регіональної підтримки — того, що кожна область, кожна громада України може зробити, щоб підтримати тих, кому найскладніше»,написав Зеленський.

Яка ситуація зі світлом у Харкові?

Нагадаємо, вранці 22 березня росіяни масовано обстріляли ракетами Харків та область, поціливши по об’єктах енергетичної інфраструктури. Місто занурилося у повний блекаут, виникли проблеми з мобільним зв’язком, водопостачанням та опаленням, тимчасово не працювали номери екстрених служб. 

Протягом трьох днів працівники «Харківобленерго» поступово відновили подачу електроенергії більшості абонентів, проте підготували графіки її аварійних відключень.

З 25 березня у Харкові запрацювало метро, а наступного дня вдалося скоротити інтервали між потягами до 12-13 хвилин у годину пік.

28 березня вдалося зменшити інтервали руху поїздів до 10 хвилин, а в деяких районах міста запустили тролейбуси.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк