Головна - Новини - У Харкові хочуть купити понад 100 тонн хека у фірми, яка пов’язана з директоркою замовника

У Харкові хочуть купити понад 100 тонн хека у фірми, яка пов’язана з директоркою замовника

Час прочитання: < 1 хв

Харківське комунальне підприємство «Комбінат дитячого харчування» планує укласти угоду з ТОВ «Надія-92» на постачання хека вартістю 17,5 мільйонів гривень. Цікаво, що раніше бенефіціаркою фірми-постачальника була нинішня директорка КП Надія Тимофєєва.

«Люк» розповідає деталі.

Яку угоду хочуть укласти?

27 січня закінчились торги від КП «Комбінат дитячого харчування» на 115 850 кілограмів замороженого хека. Єдиним учасником і, відповідно, переможцем стало ТОВ «Надія-92». 

Компанія пропонує купити у них рибу за 151,5 гривню за кілограм з ПДВ. Розслідувачі Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) зазначили, що це завищена ціна. Для порівняння, у Харкові міська клінічна багатопрофільна лікарня №17 нещодавно уклала угоду на купівлю такої риби по 106 гривень за кілограм з ПДВ. Інститут медичної радіології та онкології в Харкові уклав угоду на придбання риби по 110 гривень за кілограм без ПДВ.

«Навіть якщо порівнювати з цінами у супермаркетах, то переплата харківських комунальниках на цій рибі складе понад три мільйона гривень», — пишуть в ХАЦ.


Читайте також:


Що відомо про компанію-переможця?

ТОВ «Надія-92» займається послугами мобільного харчування. Компанія записана на Любов Кононенко, директоркою є Ірина Воротинцева. Раніше засновником фірми була Надія Тимофєєва, яка нині обіймає посаду директора КП «Комбінат дитячого харчування». У своїй декларації за 2022 рік Тимофеєва вказала, що є бенефіціаром созвучної приватної фірми «Надія-92».

Приміщення ТОВ «Надія-92» орендує у ПП «Грин+», бенефіціаром якого є Надія Тимофєєва.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк