Головна - Новини - В Україні запустили мапу інклюзивності

В Україні запустили мапу інклюзивності

Час прочитання: < 1 хв

ГО «ЛУН Місто» презентувалала сайт із інтерактивною мапою, на якій позначені локації з інклюзивною інфраструктурою. Зараз на мапі понад 800 таких місць, але їх список можна доповнити самостійно.

«Люк» розповідає детальніше.

Громадська організація «ЛУН Місто», що досліджує комфорт та якість життя в українських містах, представила свій проєкт із покращення інклюзивності. Це інтерактивна мапа, на якій зображені локації з інклюзивною інфраструктурою: кафе, супермаркети, освітні заклади, парки, вулиці, житлові будинки тощо.

Під інклюзивною інфраструктурою мається на увазі все, що покращує доступність маломобільних людей: вхід у рівень з тротуаром, пандус, занижений бордюр, вбиральня для людей з інвалідністю чи світлофор зі звуковим сигналом.

«У перспективі інтерактивна карта інклюзивності може стати майданчиком, де в одному місці буде зібрана найбільш повна інформація щодо інклюзивних просторів в країні», — розповідає кураторка проєкту Анна Денисенко у коментарі для The Village Україна.

Зараз на мапі позначено понад 800 місць з усієї країни, найбільше з них — у Києві та області. У Харкові поки що можна знайти лише п’ять таких локацій — це супермаркети та магазини побутової техніки. Проте мапу можна доповнити самостійно. Для цього слід заповнити спеціальну форму на сайті проєкту або повідомити про певне інклюзивне місце на адресу misto@lun.ua.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк