Головна - Новини - У Харкові пройде показ документального фільму «День Незалежності»

У Харкові пройде показ документального фільму «День Незалежності»

Час прочитання: 2 хв

20 серпня у Харкові покажуть документальну стрічку «День Незалежності». Її представить Андрій Котляр — продюсер фільму й митець кінооб’єднання Babylon’13.

«Люк»ділиться подробицями, де і коли можна буде подивитися цей фільм.

Що це за фільм?

20 серпня, до Дня Незалежності України, у Харкові відбудеться показ однойменного документального фільму режисера Володимира Тихого. Він зображує один і той день — 24 серпня 2022 року — очима людей у різних містах України.

Серед них — працівники ДСНС, відповідальні за сигнал повітряної тривоги у столиці, «пляжні» патрульні в Одесі, операторка протитанкового комплексу, штурмовик ЗСУ, 14-річна прибиральниця пабу у Харкові, київська художниця та народний депутат, що брав участь у проголошенні незалежності України. Всі вони створюють захопливу картину одного — але важливого — дня в житті України.

У фільмі можна побачити зокрема й зруйнований центр Харкова
У фільмі можна побачити зокрема й зруйнований центр Харкова

Кінокритик Ігор Кромф порівнює стрічку з документальною мозаїкою українського духу спротиву:

«Тут вам і в чомусь кумедна історія Кендзьора. І пасторально життєрадісна історія протитанкового взводу. Й урбаністична історія пошкодженого росіянами Харкова. І розмірено філософські, але дуже різні історії про художника на війні та спостерігачів повітряних тривог. Однак у сумі вони дають документальне кіно із занадто простою головною ідеєю консолідації українського суспільства навколо незалежності України», — пише Кромф у своїй рецензії.

Прем’єра відбулася у червні цього року, в межах Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Де можна подивитися фільм у Харкові?

У Харкові показ відбудеться 20 серпня, о 18:00, в клубі Art Area ДК, на вулиці Чернишевська, 13. Фільм презентує продюсер фільму і митець кінооб’єднання Babylon’13 Андрій Котляр.

Вхід за добровільну пожертву на будь-яку суму.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк