Головна - Новини - У ЛітМузеї відновили виставку, присвячену Сковороді. Обіцяють зробити до неї аудіогід

У ЛітМузеї відновили виставку, присвячену Сковороді. Обіцяють зробити до неї аудіогід

Час прочитання: < 1 хв

У Харківському літературному музеї відновили виставку «Мандрівка за щастям», присвячену українському письменнику і філософу Григорію Сковороді. Незабаром з’явиться аудіогід до неї.

«Люк» розповідає детальніше.

Що повідомили у ЛітМузеї?

6 лютого на сторінці ЛітМузею у Facebook повідомили, що інтерактивна виставка «Мандрівка за щастям» знову відкрита для глядачів. 

«Тема філософії Григорія Савича нас дійсно не відпускає — а зараз так тим паче, адже сусідня (і вже колишня) Пушкінська тепер має його ім’я», — заявили там.

Крім цього, в ЛітМузеї повідомили, що скоро до виставки з’явиться аудіогід, тож можна буде ознайомитись з ідеями Сковороди самостійно та у зручному ритмі. 


Читайте також:


Що це за виставка?

Виставка «Мандрівка за щастям» відсилає до останніх 25 років життя Сковороди, коли він досліджував територію Слобожанщини. 

«Наслідуючи мандрівного філософа, виставка пропонує відвідувачам пройти свій шлях у пошуках щастя, — розповідають у ЛітМузеї.

Мандруючи музейною виставкою, від “Саду філософів” до “Саду божественних пісень”, наші відвідувачі зможуть побачити високоякісні копії рукописів Григорія Сковороди (оригінали зберігаються у Відділі рукописів Національного інституту літератури імені Шевченка у Києві), розписи харківської художниці Катерини Ткаченко, а також поміркувати про щастя, успіх, спорідненість, смисл навчання тощо».

Виставка передбачає інтерактивну екскурсію для групи до 15 осіб, під час якої відвідувачі не лише слухають екскурсовода, а й можуть поділитися своїми міркуваннями з іншими. 

Відвідати виставку у ЛітМузеї можна з середи по неділю (з 10:00 до 17:30) за адресою вулиця Багалія, 6. Щоденне відвідування, окрім заходів, безкоштовне.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк