Головна - Новини - Музей Сковороди замовив виготовлення документів для реставрації будівлі

Музей Сковороди замовив виготовлення документів для реставрації будівлі

Час прочитання: < 1 хв

Музей Сковороди, що на Харківщині, уклав угоду на створення проєктно-кошторисної документації для реставрації будинку, у якому жив філософ. Однак, торги на консервацію будівлі досі не відбулися.

«Люк» розповідає, що відомо про ситуацію з музеєм.

Яку угоду уклали?

Обласний комунальний заклад «Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди» уклав угоду на створення проєктно-кошторисної документації для реставрації будинку, у якому жив філософ. Вартість робіт становить 3,49 мільйонів гривень.

Торги виграв Український державний науково-дослідний та проектний інститут «УкрНДІпроектреставрація». 

Згідно проєкту, планують відновити фасад будівлі, замінити двері та вікна, облаштувати нові перекриття, відремонтувати дах, побудувати нові інженерні комунікації, електромережу, провести гідроізоляційні та теплоізоляційні роботи. 


Читайте також:


Що з музеєм зараз?

Музей Сковороди було зруйновано прямим влучанням російської ракети 7 травня 2022 року. Будівлю не законсервували через відсутність коштів на це в бюджеті. Наприкінці 2022 року Харківська ОВА виділила фінансування, а у липні цього року голова ХОВА Олег Синєгубов обіцяв, що музей законсервують до зими

Тим не менш, цього досі не сталося. В ОВА кажуть, що поки не вдалося вибрати підрядника, бо на тендер подається тільки одна компанія. 

Колишній голова Мінкульту Олександр Ткаченко казав, що на відновлення музею необхідно близько 112 мільйонів гривень. Минулого року до збору долучилися лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, гурт Kalush Orchestra, репер Володимир Самолюк (Skofka), поп-співачка Jerry Heil, музикант Антон Вельбой (Wellboy) і блогер-мільйонник кіт Степан та навіть «Укрпошта»

Також до дня народження Сковороди команда музею оголосила збір «301 Справжній друг Сковороди» з ціллю зібрати кошти для протиаварійних та консерваційних робіт. 

Щоб взяти участь в ініціативі, потрібно заповнити Google-форму або задонатити будь-яку суму на «банку» музею

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк