Головна - Новини - Харківська облрада подала апеляцію, щоб повернути скандальному Каратуманову звання «почесного громадянина»

Харківська облрада подала апеляцію, щоб повернути скандальному Каратуманову звання «почесного громадянина»

Час прочитання: 2 хв

Харківська обласна рада подала апеляцію на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду, який позбавив депутата від «Блоку Кернеса — Успішний Харків» Олега Каратуманова звання «почесного громадянина Харківської області».

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Журналіст Павло Федосенко повідомив, що Харківська обласна рада подала апеляцію до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Представники облради вимагають повернути звання «почесного громаднянина» Олегу Каратуманову. Справа розглядається під номером 260/3101/23.

Павло зазначив, що облрада подала апеляцію не через місяць після винесення вироку, а аж через сім. Тому, на його думку, перспективи виграти цю справу у позивача немає.


Читайте також:


Що цьому передувало?

У 2023 році облрада вже надавала Каратуманову звання почесного громадянина Харківської області, але це обурило низку громадських діячів, які оскаржили рішення в суді. Пізніше, 16 листопада 2023 року, Закарпатський окружний адміністративний суд визнав це рішення протиправним та скасував його. 

У лютому 2024 року з’явилась інформація, що облрада планує знову надати звання почесного громадянина Харківської області Каратуманову. Ініціатором нагородження виступав благодійний фонд, очолюваний громадянином Росії, що отримав паспорт РФ у 2018 році.

Після суспільного розголосу питання прибрали з порядку денного сесії.

Хто такий Олег Каратуманов?

У 2002 році Каратуманов став депутатом парламенту від прокучмівської партії «За єдину Україну», а пізніше чотири рази обирався до Харківської облради: від «Партії регіонів», «Опозиційного блоку» та «Блоку Кернеса — Успішний Харків».

Згідно з майновою декларацією, Каратуманов має нерухомість у тимчасово окупованому Криму: земельну ділянку в Ялті (628 кв.м), житловий будинок (403 кв.м), а також кімнату у Севастополі (33,4 кв.м). Судячи із соцмереж, його пов’язують дружні стосунки з іншим ексрегіоналом Михайлом Добкіним.

За даними «Харківського антикорупційного центру», пов’язана із Каратумановим ТОВ «Федерація боксу та кікбоксингу» довгі роки незаконно користувалася понад 80 гектарами Нагор’євського водосховища у селищі Безлюдівка під Харковом. Попри рішення суду щодо повернення ділянки у власність держави, невідомі молодики спортивної зовнішності продовжували збирати з харківців плату за проїзд до водосховища. Цим вони грубо порушували законодавство України щодо вільного доступу громадян до водойм.

У 2018 році представники «Азову» зламали незаконно встановлені шлагбауми та відкрили мешканцям Харкова доступ до води.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк