Головна - Новини - У Харкові дозволили ходити у школи та виші, в яких є укриття

У Харкові дозволили ходити у школи та виші, в яких є укриття

Час прочитання: < 1 хв

Сьогодні, 7 липня, Рада оборони Харківської області дозволила відновити офлайн-навчання у закладах освіти всіх рівнів — від дитячих садочків до вищих навчальних закладів. Головною умовою є наявність укриття, що відповідає вимогам безпеки.

«Люк» розповідає детальніше.

Рада оборони Харківської області на своєму сьогоднішньому засіданні дозволила освітнім закладам відновити навчання в офлайн-форматі. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ХОВА) Олег Синєгубов

Рішення стосується закладів дошкільної, шкільної, фахової, передвищої та вищої освіти. Офлайн-навчання у них можливе лише за наявності укриття, що відповідає вимогам законодавства, а також системи оповіщення про небезпеку обстрілів. На цьому наголосив Синєгубов:

«Наявність спеціальних укриттів, що відповідають вимогам ДБН [Державним будівельним нормам, — «Люк»], готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги — є обовʼязковою вимогою. Безпека людей — перш за все!» написав очільник ХОВА у своєму Telegram-каналі.

Він також зазначив, що при виконанні цих вимог керівництво освітніх закладів може самостійно вибрати формат навчання.

Нагадаємо, раніше міський голова Ігор Терехов анонсував введення комбінованого навчання у школах. Натомість ХОВА попереджала, що за результатами проведеної перевірки лише третина навчальних закладів має укриття. Тоді ж міськрада виділила додаткові 47 мільйонів гривень із бюджету Харкова на облаштування бомбосховищ у деяких школах.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк