Головна - Новини - Міністр освіти перевірив укриття у школах та вишах Харкова

Міністр освіти перевірив укриття у школах та вишах Харкова

Час прочитання: 2 хв

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий відвідав Харківщину з робочою поїздкою. Під час неї він перевірив готовність закладів освіти до навчального року та розповів, що Харківська область отримала від держави майже 225 мільйонів гривень на облаштування укриттів.

«Люк» розповідає детальніше про цей візит.

Що відбулося?

Минулої п’ятниці міністр освіти і науки України Оксен Лісовий приїхав до Харкова. Разом із головою Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олегом Синєгубовим відвідали низку шкіл та вишів та поспілкувалися з освітянками щодо підготовки до нового навчального року.

Зокрема, Лісовий оглянув один з корпусів ХНУ імені В.Н. Каразіна у П’ятихатках, зруйнований російськими обстрілами минулого року, і провів нараду щодо формату навчання у місті.

«Безпека — найголовніше питання на порядку денному,зазначив міністр у Facebook. — До 1 вересня усі ОВА в Україні мають визначитися із формою навчання у своїх областях — очно чи дистанційно. Рішення для різних районів області може відрізнятися залежно від безпекової ситуації та наявності укриттів, як-от на Харківщині».

Оксен Лісовий, Олег Синєгубов та Віль Бакіров, ексректор ХНУ ім. Каразіна. Джерело: Оксен Лісовий

Скільки укриттів в освітніх закладах Харкова? 

Нагадаємо, на початку липня Рада оборони Харківщини дозволила відновити офлайн-навчання у закладах освіти, що мають сертифіковані укриття. Попри бажання міської влади вивести школярів на навчання з 1 вересня, ДСНС області підтвердило наявність сертифікованих укриттів лише у сімох школах Харкова. 

Під час візиту Міністр запевнив, що зробить усе можливе для повернення до очного навчання там, де це дозволяє зробити безпекова ситуація. Але загалом у Харківській області лише 325 шкіл мають укриття різного ступеня готовності — це менше половини від їх загальної кількості.

Він підкреслив, що наявність в освітніх закладах облаштованого сховища — базова вимога для відновлення офлайн-навчання. За його словами, Харківська область уже отримала 224,7 млн грн державної субвенції на їх облаштування у 24 закладах освіти у Харкові та області.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк