Головна - Новини - Харків’ян закликають скаржитися на закриті укриття через чатбот. Але в ньому немає такої функції (оновлено)

Харків’ян закликають скаржитися на закриті укриття через чатбот. Але в ньому немає такої функції (оновлено)

Час прочитання: 2 хв

Міська рада Харкова радить мешканцям міста через чат-бот шукати найближчі укриття, а також повідомляти, якщо вони зачинені чи знаходяться у неналежному стані. Проте сам бот такої функції не передбачає.

«Люк» розповідає детальніше.

Харківська міська рада у своєму Telegram-каналі закликала мешканців міста використовувати чатбот для пошуку укриттів:

«Посилання на інформацію про найближчі укриття та об’єкти, які працюватимуть при виведенні з ладу критичної інфраструктури можна знайти у розділі меню “Життєзабезпечення та громадська безпека”, — пише міськрада. — Також у розділі можна знайти контакти, куди можна повідомити про закрите укриття або його неналежний стан».

Чатбот «Харків — твій дім» має обмежений функціонал і надає харківʼянам, у першу чергу, інформацію про пошкоджені помешкання у місті. Він дійсно має розділ щодо громадської безпеки, але там радять шукати укриття на інтерактивній мапі, яка не відображає реальний стан речей

Чатбот радить повідомляти про неналежний стан укриттів за номером 15-62
Чатбот радить повідомляти про неналежний стан укриттів за номером 15-62

Стосовно укриттів, що зачинені або знаходяться у неналежному стані, чат-бот взагалі радить звернутися за номером 1562. Це номер гарячої лінії КП «Жилкомсервіс», яке обробляє заявки щодо комунальних проблем Харкова.


UPD 23/10: У чатботі «Харків — твій дім» з’явилася нова функція, яка дозволяє прокласти швидкий маршрут до найближчого укриття у разі повітряної тривоги. Про це минулого тижня повідомив Telegram-канал Digital Kharkiv, що належить Департаменту цифрової трансформації Харківської міської ради.

Як це працює:

  • У  меню чатбота вибрати опцію «Знайти найближче укриття» (/shelters);
  • Відправити свою геолокацію (для цього потрібно надати згоду);
  • Вибрати одне з п’ятьох найближчих укриттів у радіусі двох кілометрів;
  • Прокласти маршрут до найближчого з них (відкриються Google мапи).
Чатбот знаходить найближчі до вашої поточної локації укриття
Чатбот знаходить найближчі до вашої поточної локації укриття

Над удосконаленням чатбота працює харківська ІТ-компанія Sigma Software.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк