Головна - Новини - Кавʼярня зі смаком Харкова відкрилася у Києві біля майдану Незалежності
…

Кавʼярня зі смаком Харкова відкрилася у Києві біля майдану Незалежності

Час прочитання: 2 хв

Харків’янин відкрив кав’ярню «Крапка.кави» в центрі Києва, неподалік від майдану Незалежності. Фішка закладу — заварювання кави через заморожену кулю та фірмове харківське печиво

«Люк» розповідає подробиці.

Про кафе і власника

Макс (просив не називати прізвище) — підприємець із Харкова. Раніше він виготовляв кастомні футболки з українськими мемами під брендом «Ostogydlo» та розігрував їх у Twitter за донат на користь ЗСУ. Тепер Макс відкрив кав’ярню «Крапка.кави» на вулиці Софіївській, поруч із майданом Незалежності.

«Ідея відкрити кав’ярню з’явилася ще восени, але через проблеми з “електрохарчуванням” довелося чекати на весну, — розповідає він у коментарі «Люку». — Ми просто хороша кав’ярня зі смачною кавою та якісним зерном».

Особливості закладу

Заклад досить маленький — крім Макса в ньому працює лише бариста Тимур, його друг. 

Еспресо тут заварюється через заморожену металеву кулю — так краще розкривається смак, і кава не така гаряча, як при класичному приготуванні. 

Також у кав’ярні готують лимонади на натуральних сиропах власного виробництва.

Інша фішка закладу — легендарне смугасте печиво з кольорового бісквіту поміж двох вафель. 

«Воно взагалі-то називається “союзноє”, але я страшенно не переношу цієї назви, тому ми називаємо його харківським, — каже Макс. — Ми замовляємо його цілими кілограмами у кондитерській “Полюшко”, що знаходиться у Харкові, на Олексіївці. Воно нам приходить день в день, ще свіженьке».

Ціни

Те саме харківське печиво коштує 15 гривень. Крім нього також є більш традиційні десерти: вафельний торт зі згущенкою (60 грн), тірамісу (80 грн), печиво «горішки» (25 грн), брауні (50 грн) тощо. 

Еспресо чи допіо, в залежності від розміру, можна купити за 30-40 гривень. Флет-вайт та раф коштують 55 грн, какао — 50-60 грн, натуральний лимонад — 60-70 грн.

Є опція зробити каву на безлактозному молоці.

Адреса і графік роботи кав’ярні

«Крапка.кави» розташована у Києві на вулиці Софіївській, 3.  Заклад працює за розкладом:

  • 7:30-19:00 з понеділка по четвер
  • 7:30-20:00 у п’ятницю
  • 10:00-20:00 по вихідних

Антон Алохінссон, фото — Алекс Долотцев, колажі — «Крапка.кави», обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк