Головна - Новини - «ХарківПрайд» змінив локацію та опублікував програму заходів на суботу

«ХарківПрайд» змінив локацію та опублікував програму заходів на суботу

Час прочитання: 2 хв

Благодійний фестиваль «Єдині як ніколи» від організаторів «ХарківПрайду» відбудеться вже цієї суботи. З міркувань безпеки місце проведення змінили на більш безпечне, у сертифікованому укритті.

Редакція «Люка» підтримує проведення прайду, хоча і не розділяє публічні висловлювання Анни Шаригіної щодо загиблого лідера «Фрайкору» Георгія Тарасенка.

Що відбувається?

Благодійний фестиваль «Єдині як ніколи» пройде вже завтра, 26 серпня. Для безпеки відвідувачів організатори з «ХарківПрайду» перенесли його до центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» у Харкові на майдані Свободи, 4.

Мета фестивалю — зібрати кошти на коптери DJI Mavic 3 для аеророзвідки 5-ої Слобожанської бригади Національної гвардії України, а також поділитися корисними навичками та інформацією із харківською громадою. Вхід на фестиваль вільний, але, зважаючи на його благодійний характер, організатори рекомендують зробити мінімальний донат від 200 гривень.

Фестиваль розпочнеться о 12:00 з розхаращення та плетіння маскувальної сітки, продовжиться лекторієм та майстернями, а закінчиться музичною частиною. Аби всім вистачило місця, на лекторії та майстерні потрібно зареєструватися за посиланням.

Програма фестивалю

Зона лекторію:

  • 13:15–13:45 — лекція про роботу патрульної поліції в умовах повномасштабної війни від начальниці Управління патрульної поліції в Харківській області Альони Стрижак. Модерує Анна Шаригіна.
  • 14:00–14:45 — сесія питань-відповідей «Як вберегти останні нервові клітини?» від Уляни Бонцьо, психологині, сексологині та психотерапевтки, яка працює з цивільними, військовими та їхніми родинами. 
  • 15:00–15:30 — лекція «Все що ви (не)хотіли знати про радіацію» від Катерини Шаванової, кандидатки біологічних наук та співавторки книги «Страшне, прекрасне та потворне у Чорнобилі. Від катастрофи до лабораторії».
  • 15:45–16:15 — лекція «Шлях крові до порятунку» від Софії Телішевської, комунікаційниці ГО «Агенти крові», волонтерки та донорки.
  • 16:30–17:15 — лекція «Екологічна комунікація: Як підтримувати військових» від Уляни Бонцьо, де вона поділиться досвідом співпраці з ГО «Асоціація родин захисників Азовсталі» та БФ «ВетеранХаб».

Зона майстерень

  • 12:00–13:00 — Перша психологічна допомога: Як турбуватись про себе, щоб вміти турбуватись про інших? Майстерню проведе Уляна Бонцьо.
  • 12:00–17:00 — Перша домедична допомога: теорія і практика. Майстерню проведуть представники та представниці Центру тактичної медицини «Схід»
  • 12:00–20:00 — Беремо і плетемо: маскувальна сітка. Майстерню проводитимуть Андрій, Марічка та Яна з волонтерського угрупування «Щезник», що плетуть сітки для фронту вже півтора року.
  • 13:00–15:00 — Веселкова мотанка. Майстерню проведе Юлія Бубела, мисткиня, що міксує техніки та традиції.
  • 15:00–17:00 — Жива бібліотека. Учасниці й учасники поділяться, які шляхи до перемоги вони знайшли, з якими перепонами зустрілися та як долають їх. Виступатимуть архітекторка Ольга Клейтман, журналіст Костянтин Андріїв, волонтерка Мер’ям Йол, політолог та громадський активіст Олег Максим’юк та військовослужбовиця Аліна Шевченко.
  • 17:00–21:00 — Музична частина від виконавців електронної музики Khrystya та Asket. Лайнап уточнюється.

Також протягом всього дня фестивалю, з 12:00 до 20:00 будуть діяти такі зони:

  • Веселкова крамниця, де можна придбати мерч «ХарківПрайду». Весь прибуток з кожної покупки піде на збір коштів для придбання квадрокоптерів DJI Mavic 3 для аеророзвідки 5-ої Слобожанської бригади Національної гвардії України.
  • Інтерактивна фотозона «Думки Харкова», де можна отримати поляроїдне фото за донат від 200 грн на коптер для аеророзвідки.
  • Приймання одноразових електронних сигарет, які потім передадуть до Rozetka та EcoKPI, що переробляють їх на павербанки, акумулятори до дронів та системи скидання.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк