Головна - Новини - Харків витратить понад два мільйони гривень на підготовку до реконструкції кількох центральних вулиць

Харків витратить понад два мільйони гривень на підготовку до реконструкції кількох центральних вулиць

Час прочитання: 2 хв

Харківська міська рада відкрила кілька тендерів на підготовчі роботи до реконструкції низки вулиць у центрі міста, зокрема, Лопанської набережної та Лопанського провулку. Підрядником виступить компанія, заснована менше року тому.

«Люк» ділиться подробицями.

Що це за тендери?

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради протягом останніх шести місяців уклав 16 договорів на загальну суму 2,04 мільйони гривень щодо підготовчих робіт із реконструкції низки вулиць у центральній частині міста. Про це стало відомо з ProZorro, електронної системи державних закупівель.

Зокрема, йдеться про інженерно-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування для реконструкції наступних ділянок:

  • Вулиці Полтавський Шлях від Лопанського мосту до вулиці Петра Болбочана;
  • Проспекту Героїв Харкова на ділянці від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці  Лесі Українки;
  • Вулиці Євгена Котляра від Полтавського Шляху до вулиці Велика Панасівська;
  • Вулиці Трінклера на ділянці від проспекту Незалежності до вулиці Культури;
  • Вулиці Маяковського (Хвильового) від вулиці Сумської до вулиці Алчевських;
  • Вулиці Мироносицької від вулиці Маяковського до майдану Першого Травня;
  • Лопанської набережної та провулку Лопанського.

За останнім об’єктом також створили тендер щодо топо-геодезичної зйомки території. Вочевидь, це пов’язано із планами міської влади зробити в цьому місці пішохідну зону. Відповідний проєкт міський голова Ігор Терехов презентував на форумі Kharkiv: Restart 19 вересня.

Візуалізація проєкту реконструкції Лопанської набережної від Харківської міської ради

Читайте також:


Що не так з цими тендерами?

В усіх 16 випадках підрядником стало товариство з обмеженою відповідальністю «ХОРДА-ЮА», засноване лише 23 грудня 2022 року. Її керівницею, кінцевою бенефіціаркою та власницею є Катерина Поліванова.

Витяг щодо переможця тендера з платформи OpenDataBot
Витяг щодо переможця тендера з платформи OpenDataBot

Примітно, що аналогічне прізвище має Тетяна Поліванова, попередня директорка Департаменту містобудування та архітектури Харківської міської ради та головна архітекторка міста. За словами Терехова, вона виїхала з Харкова ще на початку повномасштабного російського вторгнення та досі не повернулася.

Також це прізвище фігурує серед засновниць іншого підприємства — ТОВ «Ароф», створеного Майєю Полівановою та Катериною Чечельницькою, донькою Сергія Чечельницького — теж у минулому головного архітектора Харкова та чоловіка Тетяни Поліванової. «Ароф» неодноразово вигравав багатомільйонні тендери від міської влади у попередні роки.

Втім, достеменно невідомо, чи пов’язані між собою усі троє Поліванових, зазначених у матеріалі.

Антон Алохінссон, обкладинка — Макс Бурєнок

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк